El desallotjament d'una dona de 60 anys el mes de juny a Salou encara porta cua. Els Mossos d'Esquadra van organitzar un dispositiu per fer efectiu el desallotjament de la dona, tal com havia demanat un jutjat de Tarragona, que vivia ocupant il·legalment un pis del número 2 carrer de Francolí, a la capital de la Costa Daurada.
El desnonament de la dona estava programat i des del Sindicat de l'Habitatge de Tarragona es va organitzar un acte de protesta davant del bloc per evitar que la policia pogués entrar al pis i fer efectiu el llançament de la dona.
El grup va intentar evitar que els Mossos accedissin amb la comitiva al bloc i es van viure moments de tensió. Segons consta a l'atestat policial, durant aquest enfrontament, un noi de 20 anys d'aquest grup de pressió en contra dels desnonaments va donar un cop a una agent de Seguretat Ciutadana, fent-la caure a terra. Aquest incident va acabar amb una intervenció dels seus companys, per dispersar els concentrats i dos agents ferits. Durant aquest enfrontament set persones van poder colar-se a l'interior del bloc.
Detingut per atemptat contra agents de l’autoritat i per haver robat una llanterna
El noi que presumptament havia tirat a terra l'agent dels Mossos va quedar detingut acusat d'un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat i també per haver furtat una llanterna d'una de les policies. Segons consta a l'atestat policial, Joan N.B., després de tirar a terra la policia i haver agafat la llanterna que la policia portava al seu cinturó, va marxar del lloc, però després de passar la seva descripció per l'emissora, una patrulla que es dirigia a l'incident per reforçar les patrulles va veure el noi pel carrer i va quedar detingut. En l'escorcoll que se li va fer al jove, segons asseguren els agents, es va trobar la llanterna que havia furtat de la policia. Finalment es van desplegar agents d'ordre públic i es va poder fer el desnonament de la dona, de 60 anys.
Els agents actuants, els caporals que estaven a la zona i també l'agent que va rebre el cop van reconèixer visualment el jove tant al centre mèdic com també a les garjoles de la comissaria de Salou, on va ser traslladat el jove després de ser arrestat. Tot i això, i tal com van denunciar en aquell moment des del sindicat USPAC, els caps de la regió policial del Camp de Tarragona van ordenar deixar el detingut en llibertat aquella mateixa tarda, sense ni passar a disposició judicial.
Deixar el jove en llibertat, una ordre “il·legal” segons USPAC
Des del sindicat policial s'assegura que va ser una decisió "des de dalt", la de deixar sense efecte la detenció policial fins i tot abans d'acabar les diligències i d'haver-ho comunicat al jutjat. "Un absolut despropòsit, una decisió il·legal", s'assegura des d'USPAC, el sindicat majoritari de la policia catalana a Tarragona.
Per USPAC, aquestes ordres dels superiors de deixar les detencions sense efecte "trenca amb els protocols de detinguts i deixa indefensos a tots els companys que dia rere dia estem al carrer".
Admesa a tràmit la querella contra el detingut
Els serveis jurídics han decidit denunciar a Joan N.B. per atemptat contra agents de l'autoritat per tal de, asseguren, protegir els agents que van resultar ferits en la intervenció de Salou i, segons ha pogut saber ElCaso.cat, la querella s'ha admès a tràmit.
Josep Miquel Milagros, portaveu d'USPAC, lamenta que hagin de ser ells els que vetllen per protegir els policies mentre els comandaments i la direcció política dels Mossos es manté "acomplexada, encongida i pusil·lànime" i esperen ara que la justícia faci la feina que els caps de la regió van voler evitar fer per raons, asseguren, "polítiques".