Nou episodi de violència. Cada dia, algun fet luctuós impregna l’actualitat del fet divers de la ciutat de Barcelona. Aquesta matinada quatre joves han assaltat i agredit un home a la zona de la rambla per robar-li la cartera i 3.000 euros. Els fets han passat quan passaven pocs minuts de les dotze quan els joves han rodejat i agredit l’home fins que li han pogut robar la cartera.

L’home, veí de Barcelona, ha donat l’avís als Mossos, que amb les dades dels fets i la descripció dels autors, han començat una recerca de les quatre persones que l’havien atacat. Poca estona després, agents de paisà de la comissaria de Ciutat Vella i agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana han pogut localitzar, identificar i detenir quatre persones relacionades amb els fets al capdavall de la Rambla, a tocar del monument a Colom. 

Detinguts els quatre lladres

Segons ha pogut saber ElCaso.cat es tracta de dos homes de nacionalitat algeriana, un de nacionalitat palestina i un quart de nacionalitat marroquina. Els arrestats presumptament relacionats amb aquests fets tenen 45 30, 27 i 18 anys.

Tots quatre han quedat arrestats per un robatori amb violència. El jove de 27 anys i de nacionalitat marroquina també ha quedat denunciat per un delicte d’apropiació indeguda. Durant l’escorcoll els policies li van localitzar un mòbil que l’arrestat no va poder acreditar que fos seu. A l’espera de fer comprovacions amb el terminal, va acabar denunciat per apropiació, un delicte que podria mutar a furt o robatori si es pot acreditar que l’hagués robat o si una víctima presenta denúncia pels fets.

Segons fonts de la policia de Catalunya, els tres arrestats tenen diversos antecedents per delictes semblants. El que més, un dels detinguts, l’home de 30 anys de nacionalitat algeriana, que té dotze antecedents policials per robatoris, furts i salut pública.

Pendents de passar a disposició judicial

Després de ser detinguts els quatre homes han estat traslladats a la comissaria de les Corts, on se centralitzen tots els detinguts que la policia catalana i la Guàrdia Urbana a la ciutat. Està previst que durant aquest matí passin a disposició judicial i, amb tota probabilitat, siguin deixats en llibertat amb càrrecs. Acumularan un nou antecedent al seu currículum presumptament criminal i tornaran a ser al carrer.

Tones de menjar de gos en mal estat

A Lleida la Guàrdia Civil investiga per falsedat documental i apropiació indeguda sis persones que estarien relacionades amb la venda de més de tres tones de menjar per a gossos en mal estat. El cos policial ha immobilitzat 3.335 quilos de menjar trobats en diversos magatzems i distribuïdores de la demarcació.

La investigació es va iniciar quan l'empresa que fabrica el menjar per a gossos va denunciar que diversos lots que havien estat retirats perquè no passaven els controls de qualitat interns, estaven a la venda en diversos comerços de la demarcació i que podien causar problemes digestius "seriosos" als animals. D'entre els investigats hi ha venedors, transportistes i personal autoritzat per a la gestió integral de residus no perillosos.