Els Mossos d'Esquadra investiguen l'origen d'un incendi que va cremar ahir a tocar de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Sant Vicenç dels Horts, al Baix Llobregat. Gràcies a la col·laboració ciutadana, la policia catalana va poder detenir a quatre joves, un d'ells menor d'edat, per la seva relació amb l'inici de les flames.

Segons diversos testimonis, el grup de joves estava exactament al lloc on es van iniciar les flames i segons algunes de les persones que van trucar al 112, els joves estaven tirant petards exactament on es van iniciar les flames, segons ha pogut saber ElCaso.cat.

Ni rastre dels petards

Tot i això, quan van ser arrestats els agents no van trobar, en l'escorcoll, cap indici relacionat amb pirotècnia. Van ser arrestats ahir a dos quarts de deu de la nit i tres d'ells, els majors d'edat, han passat la nit a comissaria. El menor d'edat va quedar en llibertat a disposició dels seus pares, a l'espera que avancin les investigacions.

A hores d'ara, en el punt que està la investigació, els agents de la Unitat d'Investigació dels Mossos estan recollint indicis per poder formular l'acusació formal contra els joves i entregar-los al jutjat de guàrdia de Sant Feliu acusats d'un presumpte delicte d'incendi.

El que sí que han descartat els investigadors de la comissaria de Sant Feliu de Llobregat, d'on depèn territorialment Sant Vicenç dels Horts, és que els joves no estaven fent cap barbacoa ni tampoc cap foc relacionat amb menjar. El que caldrà veure si es tracta d'una negligència o si tenien una clara intenció d'encendre el foc.

El foc va cremar una hectàrea de vegetació i els Bombers el van donar per controlat abans de dos quarts d'una de la nit, després de mobilitzar dotze dotacions terrestres. Avui una dotació terrestre dels Bombers de la Generalitat segueix a la zona remullant els matolls per evitar un ensurt i una possible revifalla.

En llibertat l’home que va provocar l’incendi de Castellví de Rosanes

Aquest dimarts el jutjat d'instrucció número 1 de Martorell va decidir deixar en llibertat provisional l'home que va provocar l'incendi de Castellví de Rosanes i Martorell la setmana passada per una negligència. La causa, per la qual ha testificat aquest dimarts, està oberta per un delicte d'incendi per imprudència.

L'home haurà de comparèixer en el jutjat sempre que sigui requerit. Segons la investigació que van fer Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra, l'home estava fent tasques de soldadura en una finca del carrer de Tarragona, a Castellví, i va provocar, sense voler-ho, l'incendi. Les tasques que estava fent estaven prohibides a la zona, tenint en compte l'alt risc d'incendi i també la proximitat amb una massa forestal.

Els Mossos d'Esquadra també tenen oberta una investigació per provar d'identificar la persona que va llençar una burilla mal apagada a la zona de Llançà, a l'Alt Empordà, i que va provocar un gran incendi que va calcinar gairebé 450 hectàrees al Parc Natural del Cap de Creus.