Quatre persones ferides, dues d'elles de gravetat, per una intoxicació amb monòxid de carboni (CO) a l'interior d'una casa a Alcanar (Montsià).

Quatre ferits per intoxicació de monòxid de carboni a Alcanar

Quatre persones han quedat intoxicades per monòxid de carboni, dues de gravetat, aquest diumenge a la matinada en una masia d'Alcanar, segons informa el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Dos menors ferits

L'avís dels fets s'ha rebut a les 2:15 en un habitatge situat al carrer Camí del Llop de la urbanització Serramar. Una trucada ha alertat que els inquilins de la casa, dos adults i dos menors, es trobaven amb símptomes clars d'intoxicació per monòxid de carboni.

Tres ambulàncies del SEM han traslladat els afectats als hospitals Moisès Broggi i Verge de la Cinta de Tortosa. Dels quatre infectats, dos es troben ferits de gravetat.

SEM / Carles Palacio

Quatre persones ferides, dues d'elles de gravetat, per intoxicació de monòxid de carboni a Alcanar (Montsià) / Carles Palacio

Dos joves moren en una borda a Andorra

Malauradament, la intoxicació per monòxid de carboni no és un fet poc comú i, de fet, fa poc més d'una setmana, dos joves de 18 i 22 anys van morir en una borda a Andorra per aquest mateix motiu: una estufa elèctrica en mal estat els va intoxicar i els seus cossos van ser trobats l'endemà, fet que va causar gran commoció a Andorra.

Un avi mor per intoxicació de monòxid de carboni a Palma

Un altre cas semblant és el d'un home de 73 anys de Palma (Mallorca), que va morir al gener de l'any passat per una altra intoxicació per monòxid de carboni causat per una mala combustió de la caldera: l'avi va morir i, la seva dona, de 60 anys, va quedar ferida de gravetat.

Mor un matrimoni i el seu fill a Fisteus

Un altre exemple de la perillositat del monòxid de carboni és el cas d'una família de la parròquia de Fisteus, a la Corunya, ja que tots els membres de la família van morir per intoxicació amb CO a causa d'una mala combustió de la caldera.