Una jove va denunciar la tarda del passat divendres a la Guàrdia Civil haver estat víctima d'una intoxicació involuntària de droga per part d'un desconegut en l'interior d'una discoteca d'Eivissa, segons informa El Periódico. Mesos enrere, es va avisar de l'augment de la moda de les punxades de xeringues misterioses en discoteques. Bé, doncs, segons ha explicat la víctima, se li va subministrar la droga mitjançant aquesta pràctica, que causa por entre els més joves que gaudeixen de la festa.

Els fets es van produir la matinada del dimecres en una discoteca de l'illa balear i els agents de la Guàrdia Civil han obert una investigació per esclarir el cas d'intoxicació per droga.

L'agressor no va abusar ni robar la víctima

Segons fonts policials, asseguren que es tracta de la primera denúncia de la qual tenen constància aquest any. També afirmen que no hi ha cap altre registre de denúncia per submissió química de la víctima amb l'objectiu de robar-li o abusar sexualment d'ella. En aquests casos, normalment l'agressor utilitza, a banda d'una gran quantitat d'alcohol, pastilles de benzodiazepines, GHB o burundanga. Tanmateix, segons la denúncia de la jove a la Guàrdia Civil, aquest cas estaria relacionat amb l'ús de ketamina i metamfetamina.

A més, segons els agents, el presumpte agressor no va abusar ni robar la víctima. Li va propiciar una punxada amb l'única finalitat de drogar-la.

La droga que afecta la memòria

La metamfetamina és un potent psicoestimulant i una de les drogues més destructives que existeixen. Aquesta substància, segons fonts dels agents de seguretat, causa llacunes de memòria durant algunes hores, mentre que no produeix símptomes visibles: la víctima pot parlar i moure's perfectament. "Normalment, les persones drogades amb metamfetamina es desperten amb diverses persones en una habitació i no saben com han arribat fins allí ni tampoc què ha passat", afirmen des de la policia. 

Davant situacions de possible submissió química, les víctimes han de sotmetre's a proves de detecció de drogues en el seu organisme per esbrinar, exactament, què han ingerit.

La policia té una descripció de l'agressor

A banda d'aquest cas, una altra jove s'ha posat en contacte amb el Diario de Ibiza per explicar un fet que podria tenir relació amb la misteriosa punxada a la discoteca. Segons ha detallat la jove al diari, un grup de joves procedents de Barcelona van arribar a Eivissa per celebrar el seu final de Batxillerat, com molt joves solen fer. 

Ella i molts d'aquests joves van assistir a la mateixa discoteca la nit en la qual també estava la denunciant. "Es va començar a dir que primer havien punxat una noia i després a tres més per injectar-los alguna mena de droga. Per això, vam marxar de seguida", assegura.

La jove ha aportat una descripció detallada del sospitós: un home de baixa estatura, calb i que vestia una camiseta negra. La víctima drogada, segons aquest testimoni, es va mostrar "molt agressiva amb els seus amics" i presentava "un blau al braç", la marca que sovint deixa la punxada de la xeringa.

Les punxades misterioses

El passat mes d'abril, França advertia d'un important nombre de denúncies per punxades amb xeringues. En la majoria de casos es tractava de persones joves que es trobaven en algun local d'oci. Els atacs a joves són molt difícils de detectar, fins i tot per les càmeres de seguretat, ja que les discoteques són un espai molt concorregut. 

Les autoritats franceses ja van alertar en el seu dia que aquesta perillosa pràctica s'estava estenent arreu d'Europa i que provoca conseqüències per a la salut dels més joves, que només volen gaudir d'una nit tranquil·la de festa.