Les imatges són fastigoses només de veure-les. La Guàrdia Urbana ha retirat 1.000 productes d’una botiga de queviures del districte de Sants de Barcelona que estaven caducats i que estaven igualment a la venda. 

Els agents de la policia de la ciutat van rebre una trucada d’un ciutadà que havia detectat a la botiga diversos productes que ja havien esgotat la data de caducitat que marquen els fabricants i igualment estaven a la venda. 

Més de 1.000 productes caducats

Els agents de la comissaria de Sants-Montjüic es van presentar a l’establiment, una d’aquestes botigues de productes que obren gairebé totes les hores del dia, i van localitzar els productes que havia denunciat el ciutadà. Els agents intervenir 985 productes no aptes per al consum. Segons han explicat fonts de la policia de la ciutat els productes estaven caducats i igualment estaven al lineal per tal de ser venuts.

Tienda Barcelona / GUB

Imatge de l'interior de la botiga, en una imatge de la Guàrdia Urbana de Barcelona / GUB

En la inspecció que van fer els agents de la Guàrdia Urbana, més enllà de retirar del mercat els productes caducats, es van aixecar quatre actes per infraccions de la normativa sanitària. Els agents van sancionar el propietari per no tenir el cartell que regula la venda d’alcohol a menors d’edat, per no tenir fills de reclamacions, per vendre productes caducats i per tenir greus mancances de condicions higièniques al local. Aquest darrer fet es pot veure clarament en les fotos que la policia va fer durant la inspecció.

L’operació Rebost de la Guàrdia Urbana de Barcelona

Fonts de l’Ajuntament de Barcelona asseguren que el nombre d’infraccions, sobretot per falta de salubritat i la posada a la venda de productes caducats, ha baixat en els darrers anys. 

Tienda Barcelona 002

Imatge de les condicions com estava l'interior de la botiga escorcollada per la policia de Barcelona / GUB

Amb l’inici de l’explosió d’aquest tipus de botigues es va notar un increment de productes en mal estat que estaven a la venda sense cap mena de control i fins i tot la policia de la ciutat van haver d’activar una operació, denominada Rebost, per controlar les botigues. Ara, asseguren des del consistori, que s’ha pogut normalitzar la situació i que els casos que detecten de productes caducats a la venda i sense control sanitari ha baixat molt.