El volcà Cumbre Vieja suma la seva primera víctima mortal. Tot apunta que l'home de 70 anys ha mort en caure-li a sobre el sostre de la seva casa situada entre Los Llanos de Aridane i El Paso.

El cos sense vida d'un home ha estat trobat aquest dissabte en un habitatge situat en el perímetre d'exclusió de Los Llanos de Aridane (La Palma). Al mort se'l trobava a faltara des d'ahir, després que es retiressin les persones que tenen permís per accedir a la zona.

El cadàver ha estat trobat en un habitatge del barri del Corazoncillo, situat en el límit entre Los Llanos de Aridane i El Paso, i s'investiga si la seva mort es deu a una caiguda de la teulada mentre netejava la cendra volcànica o a altres circumstàncies.

Segons TVE l'home va entrar a la zona restringida el divendres juntament amb més voluntaris amb el vistiplau de les autoritats.

L'alcalde d'El Paso parla sobre el succés

L'alcalde d'El Paso, Sergio Rodríguez, ha comentat per als companys de EFE que el mort és el propietari de l'habitatge i ha assenyalat que les teulades d'aquesta zona van ser sotmeses a una neteja de cendra fa pocs dies.

EuropaPress 4067180 núvol fum lava dirigeix platja guirres novembre 2021 palma|palmell santa creu

El volcà Cumbre Vieja / Europa Press

Rodríguez ha recordat que les quadrilles de voluntaris que netegen la cendra estan formades habitualment pels propietaris dels habitatges, que formen grups de quatre o cinc persones per anar a netejar zones determinades.

Segons fonts dels serveis d'emergències, hi ha hagut diversos accidents de persones que han patit ferides en caure de les teulades mentre netejaven les cendres i si es confirma que aquesta ha estat la causa, seria el primer mort relacionat amb les conseqüències de l'erupció del volcà de Cumbre Vieja.

Les dades de la catàstrofe

Els danys ocasionats per l'erupció del volcà Cumbre Vieja són enormes. Gairebé 70 quilòmetres de carreteres han estat devorats per la lava. També han patit desperfectes innombrables subministraments elèctrics i hidràulics.

Gairebé 2.200 edificacions han quedat destruïdes i 915 hectàrees han estat arrasades. Es calcula que uns 1.000 habitatges han sucumbit davant del pas de la lava.

També els treballadors del sector primari han estat afectats, es calcula que més de 300 exportacions agrícoles han estat destruïdes. A més l'arribada al mar de la lava ha provocat fortes emissions de diòxid de sofre.

Actualment s'han habilitat diverses vies per ajudar les víctimes del volcà de La Palma. Es poden fer donacions mitjançant Bizum o fent una transferència bancària a un compte habilitat pel Cabildo.