El cubà d'origen xinès Yat-Sen Chang Oliva, exballarí principal del Ballet Nacional d'Anglaterra, ha estat condemnat per agressions sexuals a quatre ballarines d'entre 16 i 18 anys, han informat mitjans britànics.

El prestigiós ballarí Chang Oliva, condemnat

Yat-Sen Chang, de 49 anys, va ser jutjat pel Tribunal de la Corona d'Isleworth (centre d'Anglaterra) per catorze càrrecs relacionats amb agressions que van tenir lloc entre 2009 i 2016 en el Ballet Nacional i en l'Acadèmia de Joves Ballarins de Londres.

Un jurat va deliberar dimarts durant més de tretze hores abans de declarar el ballarí culpable de tretze d'aquests càrrecs, un d'ells de violació. Ara, el prestigiós artista ha quedat sota custòdia policial fins que es conegui la seva sentència, el pròxim 18 de juny.

Yat Sen Chang Oliva / Arxiu|Arxivament Cubans pel Món

Condemnat el prestigiós ballarí Chang Oliva per agressions sexuals a ballarines menors, així com violació / Arxiu

El jutge Edward Connell ha avançat que el cubà d'origen xinès afronta una condemna "llarga".

Agressions sexuals i violació a ballarines

El fiscal Joel Smith va argumentar durant el judici que el ballarí, de "renom internacional", rebia un tracte "reverencial" per part de les joves alumnes i "va utilitzar la seva posició" per perpetrar les seves agressions.

"Confiava que la seva fama i la seva posició el protegirien de les queixes o de les conseqüències de les seves accions. El relat d'aquest cas se sent, desafortunadament, de manera habitual. És un home amb poder i prestigi que els utilitza per abusar de dones joves", va descriure el fiscal.

Yat Sen Chang Oliva / Cubacute

S'enfronta a 13 càrrecs, dels quals se li declara culpable, d'agressió sexual a ballarines alumnes seves, amb qui aprofitava el seu poder / Arxiu

Nahid Mannan, un altre dels representants de la fiscalia, va dir que "durant el judici, Chang va assegurar que, si bé havia recomanat a les estudiants rebre massatges o fer estiraments per als bessons, mai no es va oferir per donar-los personalment". "De fet, va dir que només havia tocat a les estudiants per corregir la seva postura durant les lliçons", va agregar.

"Tanmateix, els sòlids arguments de l'acusació, que inclouen proves ofertes per les víctimes en entrevistes pregravades, han permès al jurat declarar culpable a Chang pels seus crims", va esgrimir el fiscal.