Cop dels Mossos d'Esquadra contra locals que es dediquen a comprar mòbils robats a la platja, a Salou. Aquest dimarts al matí, agents de la policia catalana, amb la col·laboració d'agents de la Policia Local de Salou i de la Guàrdia Civil, han fet diverses inspeccions administratives en sis locals on els agents d'aquesta comissaria del Tarragonès sospitaven, com s'ha confirmat, que servien com a punt de receptació, és a dir, que eren llocs que servien per vendre terminals que s'havien sostret a la zona de platja de la capital de la Costa Daurada.

Els Mossos d'Esquadra, en el moment de les entrades, han detectat que a l'interior dels establiments hi havia dues persones que estaven intentant vendre mòbils robats, com sospitaven. Es tracta de dues persones de 48 i 32 anys, un home de nacionalitat índia i una dona de nacionalitat peruana, per un suposat delicte de receptació i blanqueig de capitals, en detectar que intentaven vendre dos mòbils que constaven com a sostrets. Els mòbils que són sostrets a turistes a primera línia de platja acaben en alguns d'aquests locals que aquest dimarts a la tarda han inspeccionat els Mossos, per després acabar fora de Catalunya, cap al sud, arribant a punts del nord d'Àfrica.

Operatiu conjunt amb Guàrdia Civil i Policia Local

Les inspeccions administratives també han servit per verificar si en aquests locals es tenia a la venda productes falsificats o de contraban. La Guàrdia Civil ha intervingut objectes per valor de 10.000 euros, la majoria sabates i roba, joguines i complements de telefonia. Els agents de l'Institut Armat han aixecat un total de 24 denúncies per infraccions de diverses normatives relatives als productes alimentaris, a la repressió del contraban, a la protecció de dades de caràcter personal, als cartells dels establiments i a la regulació de l’IVA. Per la seva banda, la Policia Local de Salou ha aixecat cinc actes de denúncia per infraccions en la reglamentació dels cartells obligatoris en establiments i ha intervingut un total de 40 productes alimentaris caducats.

Un detingut per drogues a Salou

Agents de l'ARRO del Camp de Tarragona van detenir també ahir a Salou un home de 28 anys de nacionalitat senegalesa acusat de tràfic de drogues. Els fets van tenir lloc al voltant de les cinc de la matinada a la zona d'oci nocturn del municipi, quan els agents van reconèixer l'home, que ja havia estat detingut anteriorment per diversos delictes. En veure els policies, l'individu va intentar fugir, però va ser interceptat al carrer d'Amposta pels mateixos agents.

ARRO salou
Dos agents de l'ARRO dels Mossos a Salou / Cedida

En l'escorcoll, els Mossos li van trobar 11 grams de cocaïna repartits en embolcalls d'un gram cadascun i 150 euros en bitllets fraccionats. Davant les proves i les explicacions incoherents del sospitós, els agents el van detenir per un delicte contra la salut pública. El detingut, que té gairebé vint antecedents policials, serà entregat avui al jutjat de guàrdia de Tarragona.