Presó provisional i sense fiança per cinc dels sis detinguts de la Manada de Sant Jordi. Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dilluns, al barri de Trinitat Nova de Barcelona, sis homes, tots de nacionalitat espanyola menys un, de nacionalitat pakistanesa, per la seva implicació en la violació de tres noies el dia 23 d'abril a Santa Coloma de Gramenet.

Després de passar diverses nits a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, avui els investigadors els han passat a disposició judicial. La magistrada d'Instrucció número 1 de Santa Coloma de Gramenet ha rebut els detinguts de la Manada de Sant Jordi i els ha interrogat. Alhora, també ha organitzat divuit rodes de reconeixement sis per cada una de les dues víctimes majors d'edat i sis més per la víctima menor d'edat, que està a la causa, de moment, com a testimoni.

Presó provisional i sense fiança per cinc dels arrestats

Després d'aquestes rodes de reconeixement, la jutgessa ha acordat presó provisional, comunicada i sense fiança per cinc dels sis detinguts per agressió sexual. A falta que avancin les diligències d'investigació policials i judicials, la magistrada creu que cinc van participar activament en l'agressió sexual múltiple i un d'ells va observar el delicte i no només no el va aturar sinó que no el va denunciar.

L'únic membre de la Manada de Sant Jordi que no ingressarà a la presó no podrà sortir del país. La magistrada ha ordenat la retirada de passaport, la prohibició d'obtenir un de nou i la prohibició de sortida del país, segons han informat fonts judicials. Aquest darrer arrestat, en llibertat amb càrrecs, està acusat d'un presumpte delicte d'omissió del deure de denunciar un delicte.

Ordres de protecció per les víctimes

La magistrada també ha dictat sis ordres d'allunyament per les víctimes d'aquesta nova agressió sexual a casa nostra. Els detinguts, sigui des de la presó o des del carrer, tenen prohibit acostar-se o posar-se en contacte amb les tres víctimes de la Manada de Sant Jordi.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el cas serà tutelat pel Jutjat d'Instrucció 1 de Santa Coloma de Gramenet, competent per les dates dels fets.