El jutjat d'instrucció número 6 de Figueres, a l'Alt Empordà, en funcions de guàrdia, decreta la presó provisional comunicada i sense fiança per al camioner que va conduir begut i va atropellar mortalment un altre home a la Jonquera diumenge passat.

Presó per al camioner homicida de la Jonquera

Se l’acusa d'un delicte d'homicidi per imprudència greu amb vehicle a motor, quatre delictes d'omissió de socors per accident imprudent, conducció temerària i sota els efectes de begudes alcohòliques. També se li atribueixen tres delictes de lesions per imprudència greu.

Tots aquests delictes han motivat el decret d'ingrés a presó de l'home, amb inicials H. S. E. i nacionalitat marroquina, com a mesura cautelar. A més, s'ha acordat la retirada del permís de conduir i la prohibició de conduir vehicles a motor i ciclomotors. Ara aquest jutjat passarà la causa al jutjat d'instrucció número 5 de Figueres, que seguirà amb la instrucció dels fets.

Condueix borratxo i atropella un home

Segons l'ordre de presó, el presumpte homicida va entrar diumenge passat a les sis de la tarda amb el seu camió Volvo a l'Avinguda Canigó del municipi de La Jonquera, en Girona, conduint sota els efectes de l'alcohol.

En dirigir-se a la carretera GI-500, va impactar contra una torre d'electricitat efectuant tot seguit una maniobra de marxa enrere i impactant contra un camió marca Man, que estava aparcat. Per això, diversos xofers de camió li van recriminar la seva actitud i hi va haver una discussió. Però l'acusat va seguir, xocant 700 metres després contra un camió marca Mercedes Benz i va atropellar el seu conductor de forma mortal.

Diversos xocs amb vehicles: tres ferides en un cotxe

Després de matar l'home va prosseguir, entrant contra direcció a una glorieta i xocant contra un cotxe ocupat per dues dones i una de menor, que van resultar ferides i van ser traslladades a l'Hospital Trueta de la ciutat de Girona. Finalment, va xocar contra un altre camió Volvo, el conductor del qual va resultar il·lès.

Hospital Josep Trueta Girona / Wikimedia Commons

Hospital Josep Trueta Girona / Wikimedia Commons

En les declaracions del camioner homicida davant del jutjat, ha admès haver impactat contra diversos objectes, però nega haver escoltat o vist l'atropellament al conductor mort. Justifica les diverses omissions de socors dient que "tenia pressa" i que perdria la seva feina.

El 27 de maig de 2011 va ser detingut també a Albacete per conduir sota els efectes de l'alcohol i de forma temerària, per la qual cosa va ser condemnat a pagar 8 mesos de multa i a 18 mesos sense conduir.

"Tenia pressa" després de les infraccions

Quant a la gran quantitat d'alcohol ingerit, ha explicat que va arribar a la Jonquera a dos quarts de nou del matí de diumenge i que va estar consumint begudes alcohòliques des que va arribar fins que va agafar el camió a les sis de la tarda. En concret, va beure cinc lates de mig litre de cervesa i tres quintos, equivalents a gairebé mig litre més.

Per sort, la intervenció de la resta de camioners que descansaven a la zona va frenar les contínues infraccions de l'home, que pot enfrontar-se a diversos anys de presó després del succeït.

El seu ingrés a presó provisional es deu al risc de fuga, ja que no té residència coneguda o família que li arreli al país ni una feina estable.