L'Adaia és una jove que ha estat condemnada a sis anys de presó per arrencar la llengua al seu nòvio d'una mossegada. Tot i que els fets van passar el 2016 a Vilanova i la Geltrú (Garraf), la resolució judicial ha sortit cinc anys després i l'han declarat culpable.

Es va mudar amb el nòvio a Vilanova i la Geltrú

Tot va començar el 2015 quan la jove, natural de Valls (Alt Camp) que en aquell moment tenia 20 anys, es va mudar a Vilanova i la Geltrú amb la seva parella, un home gairebé 20 anys més gran que ella que va conèixer per internet.

Adaia López Esteve / ElCaso

L'Adaia està condemnada a sis anys de presó per arrencar la llengua al seu nòvio / ElCaso

La relació, segons el testimoni de la víctima, es va anar deteriorant pels canvis d'humor de l'Adaia i, de fet, fins i tot van tallar una vegada, tot i que després van tornar. La versió dels fets del nòvio és molt diferent de la de l'Adaia, qui assegura que la seva parella la maltractava, la violava i la drogava i que, constantment li estava recordant el seu tempestuós passat en un centre de menors.

Li arrenca un tros de llengua d'una mossegada

A finals de juny del 2016, l'Adaia López Esteve i el seu nòvio van discutir. Tot seguit, ella va sortir del domicili de Vilanova i la Geltrú i es va dirigir fins a la Policia, ja que, segons el seu testimoni, ell l'havia agredit, un fet que, de moment, no s'ha pogut demostrar clarament.

"Al tornar a casa, l'home va voler fer les paus i abraçar i petonejar a la dona i va ser en aquell moment quan va mossegar la llengua de la seva parella arrencant-li un tros", segons recull la sentència de l'Audiència de Barcelona.

Adaia López Esteve / ElCaso

L'Adaia li va arrencar la llengua al nòvio d'una mossegada a Vilanova i la Geltrú (Garraf) / ElCaso

A la sentència també s'explica que la dona, després d'arrencar-li la llengua, la va escopir a terra i que la van haver de recollir els policies i que, a més, a la víctima, no se li va poder reconstruir la llengua, que ha perdut part del sentit del gust i que a vegades li costa parlar.

“No hi ha dubte que ens trobem davant una amputació traumàtica del terç anterior de la llengua en una acció de l'acusada que ha de reputar-se conscient i deliberada", recull la sentència, a la qual ha tingut accés El Periódico.

Condemnada a sis anys de presó

Així doncs, l'Audiència de Barcelona ha condemnat a Adaia López Esteve a una condemna de sis anys de presó i a una indemnització de 67.000 euros per un delicte de lesions amb deformitat d'un òrgan principal, sumat a l'agreujant de parentesc en ser la seva parella i l'atenuant de les dilacions indegudes, ja que s'ha tardat molts anys a celebrar-se el judici.