Baralla a la presó de Lleida. Un enfrontament entre dos presos al pati del mòdul 6 del Centre Penitenciari de Ponent ha deixat un dels dos implicats ferit crític i entre la vida i la mort.

L'home, de 38 anys, ha rebut un cop de pedra durant una baralla al pati. El seu agressor, de 58 anys, portava la pedra amagada i sense amenaça prèvia, per causes que encara s'estan investigant, ha colpejat el cap de la víctima.

Un cop de pedra al cap sense previ avís

Segons el Departament de Justícia, els fets han passat a primera hora d'aquest divendres al pati del mòdul 6. L'agressor, de cop i volta, sense motiu aparent, ha colpejat la víctima al cap, amb una pedra que portava amagada. Els professionals de vigilància han intervingut de manera immediata per aturar l'atac i desarmar l'agressor, que també portava un objecte punxant de fabricació casolana amagat.

Els funcionaris li han pogut prendre l'arma i també intervenir la pedra, al mateix moment que han fet els primers auxilis a l'home. Finalment sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) l'han pogut estabilitzar i l'han traslladat a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on segueix en estat crític.

Un està condemnat per assassinat i l’altre en preventiva per homicidi

La víctima, de 38 anys, compleix condemna per un delicte d'assassinat. L'agressor, de 58 anys, que estava ingressat en presó preventiva a l'espera de judici per homicidi ha ingressat després de l'agressió al recinte d'aïllament provisional del centre.

CP Ponent

Imatge de l'interior de la presó de Lleida / ElCaso.cat

Els responsables de la presó, conjuntament amb la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, estan investigant els fets per aclarir què pot haver desencadenat aquesta agressió sense cap baralla visible anterior.