Aquest matí agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i funcionaris municipals del districte de Nou Barris han clausurat per ordre municipal la botiga d'animals Ladridos BCN, del carrer de Via Júlia número 77, segons han confirmat fonts de l'Ajuntament de Barcelona.

A primera hora del matí, tal com ha avançat ElCaso.cat, s'ha iniciat un dispositiu de control d'aquesta botiga, que ja té antecedents de greus incompliments. Fa poques setmanes es van detectar casos de maltractament animal quan es van trobar cadells malalts a la venda i també alguns cadàvers congelats i sense registrar.

La Guàrdia Urbana ha precintat "per la via d'urgència" la botiga, que és el pas previ al cessament de l'activitat. El consistori va informar la setmana passada que es van detectar "importants incompliments" de l'Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d'Animals.

Noves denúncies arran de la notícia

Després de la publicació de la primera notícia sobre aquest cas de maltractament en aquesta botiga de Nou Barris, diverses persones es van posar en contacte amb la policia de la ciutat per avisar d'altres casos on s'havien comprat o ofert animals malalts. Això ha fet que avui s'hagi fet aquesta nova inspecció i s'hagi decidit precintar el local.

Ladridos Barcelona Animales

Imatge de l'interior de la botiga Ladridos BCN, a Nou Barris / Cedida

Entre les persones que s'ha posat en contacte amb la policia per avisar d'aquestes pràctiques il·lícites de maltractament i de comerç irresponsable hi ha particulars i també entitats animalistes, ha explicat el consistori. Aquesta mesura cautelar se suma a l'expedient sancionador que està en curs en aplicació de l'Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d'Animals.

Cadells malalts i cadàvers sense registrar

La primera inspecció a la botiga Ladridos BCN, la setmana passada, va permetre detectar animals malalts a la venda i divuit cadàvers al congelador que no figuraven com a morts en el llibre de Registre de l'establiment.

La Guàrdia Urbana també va obrir diligències davant del fet que la veterinària contractada per la botiga que estava a l'establiment, de nacionalitat veneçolana, no té el títol professional convalidat a Espanya i no està col·legiada. La dona denunciada no podia exercir la pràctica veterinària ni implantar els microxips identificatius als animals, com s'estava fent en aquesta botiga de Via Júlia.