Sarah Everard, de 33 anys, va ser trobada morta al març a Londres. Les càmeres de seguretat van ser claus per acusar el policia Wayne Couzens, de 48 anys, que ara confessa haver raptat i violat la noia.

Wayne Couzens confessa haver raptat i violat la Sarah

Wayne Couzens, agent de la Policia Metropolitana de Londres de 48 anys i pare de dos fills, ha comparegut avui davant d'un tribunal de Londres a través d'una videoconferència per declarar-se culpable dels càrrecs de segrest i violació a Sarah Everard, que va ser trobada morta al març.

Sarah Everad / Twitter

La Sarah, de 33 anys, va ser trobada morta el passat març en una zona boscosa a prop de Londres, on va desaparèixer i on presumptament el policia la va violar i matar / Twitter

Aquesta confessió arriba una setmana després que un examen 'post mortem 'conclogués que la jove va morir per compressió de coll -va ser escanyada mortalment.

La Sarah, de 33 anys, va desaparèixer el passat 3 de març al sud de Londres quan tornava caminant de nit al seu domicili, al barri de Brixton, després de visitar una amiga. Una setmana després, el cos va ser trobat en una zona boscosa d'Ashford, al comtat anglès de Kent.

L'assassinat de Sarah Everard a Londres

El principal sospitós va ser Wayne Couzens, un policia de 48 anys, a qui les càmeres de seguretat ubicaven al lloc dels fets quan la Sarah va desaparèixer.

Va ser detingut hores després de la troballa del cadàver de la jove, quan treballava en el seu post d'agent en actiu encarregat de patrullar recintes diplomàtics.

El policia, que afronta la propera audiència de declaració de culpabilitat al juliol, serà jutjat a l'octubre al tribunal penal londinenc d'Old Bailey, i fins llavors romandrà en presó provisional.

Al moment dels fets, fins i tot el primer ministre, Boris Johnson, va publicar un comunicat lamentant la "violència, intimidació i misogínia que les dones i nenes pateixen diàriament" i va demanar que es fes justícia.

Pel que fa a la societat, el succés va aixecar cert escepticisme envers els cossos policials, que van dissoldre un homenatge a la jove per les restriccions de la Covid, generant nombroses crítiques.