La Plataforma Defensa TEA ha denunciat el tracte rebut per un home de 36 anys, malalt d'autisme i amb una incapacitat intel·lectual del 67 %, després que diversos agents de la Policia Local de València l'obliguessin a baixar d'un autobús de l'EMT per molestar els altres passatgers amb els moviments repetitius i sons que emetia.

Fan fora un passatger amb autisme de l'autobús

Els fets van ocórrer el passat 14 de març, als voltants de l'avinguda del Cid, quan la conducta d'Eduardo -moviments repetitius i sons involuntaris- van incomodar als passatgers de l'autobús. Llavors el conductor de l'EMT València va manar que callés i el va amenaçar de trucar a la Policia Local, amenaça que va complir.

Al cap de pocs minuts es van presentar dos agents de la Policia Local que el van obligar a baixar del vehicle, segons la Plataforma Defensa TEA. Després d'interrogar-lo i escorcollar-lo li van deixar abandonat al mig de la ciutat, en un lloc desconegut per ell, prossegueix el relat.

Autobus ETM / Flickr

Autobus ETM / Flickr

Eduardo es va quedar al carrer "molt nerviós i confós" per tot l'ocorregut i afortunadament va aconseguir arribar al seu habitatge. Després va explicar el succeït a la seva família i van denunciar els fets. Els seus parents asseguren que aquest incident "li ha portat greus trastorns" (especialment de somni i comportament) i s'han vist obligats a pujar la dosi de medicació. Des d'aquell dia l'Eduardo no s'atreveix a sortir sol de casa, expliquen.

La família va presentar una queixa formal

La família ha presentat una queixa davant de l'EMT i una denúncia davant de la Policia Nacional, mentre espera que s'obri una investigació i es revisin els protocols.

Al seu torn, fonts de l'EMT han assenyalat sobre el succés que el conductor de l'autobús es va limitar a avisar la Policia Local, d'acord al protocol de l'empresa, després de rebre una queixa d'unes passatgeres.