La Policia Nacional ha detingut a Granollers (Barcelona) un home que es feia passar per comandament de la Guàrdia Civil per reclutar dones joves estrangeres perquè treballessin de prostitutes, amb la falsa de promesa d'oferir-los una feina de secretàries. L'arrestat està acusat dels delictes d'estafa, usurpació de funcions públiques i amenaces.

Es passejava amb placa i pistola

Segons ha informat la Direcció General de la Policia, la investigació es va iniciar arran d'una denúncia anònima que avisava que un home es dedicava a captar dones joves de bona presència procedents del nord de l'Àfrica i de països llatinoamericans, per prestar serveis d'"escort" en hotels de Barcelona.

Policia Nacional / EFE

Policia Nacional / EFE

El detingut s'identificava davant de les víctimes com a comandament de la unitat de la Guàrdia Civil contra el narcotràfic i la prostitució. Per demostrar-ho mostrava una insígnia de l'institut armat i fins i tot, en ocasions, feia ostentació de portar una arma.

D'aquesta forma oferia a les dones contractes de secretàries a canvi d'un sou de 1.500 euros al mes, i les citava a firmar un contracte privat per completar les seves retribucions. Posteriorment les citava a una reunió a Barcelona, on es destapava l'estfa i se'ls explicava la feina que exercirien realment, l'horari i el sou que cobrarien.

En paral·lel, el detingut havia enganyat altres persones a qui va oferir ser socis en un negoci de venda de béns mobles i immobles embargats per Hisenda, assegurant que comptava amb el finançament d'un xeic àrab per al projecte i presumint dels seus contactes amb jutges i policies.

L'investigat -al qual es va intervenir una arma simulada amb carregador i una falsa placa de la Guàrdia Civil- va aconseguir estafar 5.000 euros als socis entabanats, encara que no va arribar a materialitzar cap dels seus negocis, recull Efe.

Un pres s'escapa de la presó de Brians aprofitant una excursió

Un jove de 27 anys pres del centre penitenciari de Brians 2 es va escapar aquest dijous a la tarda mentre participava en una sortida programada amb un grup d'interns i formadors en una zona d'aigua entre Sant Llorenç d'Hortons i Gelida, a l'Alt Penedès (Barcelona).

Detingut

Pres Brians / El Caso

Durant la sortida el pres va aprofitar un moment de distracció i va marxar corrent, eludint així el control dels formadors. No està considerat un pres perillós. La seva condemna acabava a principis de 2022. Els responsables de la sortida van avisar el centre i des del centre penitenciari es va avisar els Mossos d'Esquadra.

Finalment el jove ha estat arrestat. Va estar unes dues hores en llibertat fins que es va decretar el reingrés a presó de l'escapat. Serveis Penitenciaris analitzarà la fuga i sancionarà el jove.