Moltes vegades l'ambient competitiu dels esports genera que els participants d'un partit tinguin reaccions extremadament violentes que no respecten ni representen els valors que vol transmetre l'esport i estan completament fora de lloc.

A vegades, les autoritats han hagut d'intervenir per detenir algunes persones que utilitzen esdeveniments esportius per generar un clima de violència que no té lloc en un ambient esportiu. Tot i això, en aquesta ocasió ha estat un dels agents el que ha protagonitzat una vergonyosa actuació contra els membres de l'equip contrari.

El policia que ha disparat contra els jugadors de l'altre equip

Un agent de policia ha estat detingut i expulsat del cos policial per mostrar la seva arma i disparar contra els membres d'un altre equip en un torneig amistós entre ciutadans de diferents barris a la zona de Pirayuí, ubicada en Corrientes (Argentina).

El policia estava participant amb alguns dels seus veïns en un torneig amateur i després d'una acció polèmica, que va condicionar el resultat desfavorable per als seus, va treure una arma de foc de la seva butxaca i va amenaçar de disparar-la. De fet, després de mostrar una actitud violenta cridant i amenaçant, va decidir disparar en la direcció en la qual hi havia els integrants de l'equip rival.

Després de disparar contra els membres de l'equip contrari, va tornar a guardar la seva pistola, però moltes persones que havien anat a veure el torneig ja havien pres imatges i no va servir de res que l'amagués. A continuació, va continuar discutint i insultant els altres jugadors.

Alguns dels assistents que van anar a presenciar el partit es van espantar quan van escoltar el tret i van anar a denunciar aquest acte violent en una comissaria del barri. Ràpidament, uns quants agents van arribar fins al camp de futbol i van detenir el policia que havia tret la seva pistola per un delicte d'abús d'arma.

Les conseqüències d'aquest acte violent

El detingut va ser apartat del cos de policia i roman detingut de forma preventiva fins que s'aclareixin els fets. La filla del policia, que va estar en el torneig, ha presentat una denúncia en la qual assegura que durant la baralla ella va ser víctima de lesions. A més, defensa la hipòtesi que el seu pare no va ser el que va disparar durant la disputa, encara que les imatges que es poden veure a les xarxes socials són bastant clares i tot apunta que el detingut és culpable.

César Fernández, cap de la Policia Metropolitana, ha parlat amb els companys d'El Litoral sobre aquest succés: "Continuem treballant per veure què diuen els testimonis. En primera instància sembla que es desenvolupava un campionat de barri on hi havia diversos equips i hi va haver un aldarull entre els integrants d'un equip i aquest home va utilitzar la seva arma de foc per 'calmar les aigües' fent trets, encara que no havia de fer-ho", va dir Fernández.

També ha parlat sobre la detenció de l'acusat i ha avaluat la seva possible situació en el cas que se'l consideri culpable: "L'agent es troba amb arrest preventiu des de dissabte a la nit, està allotjat momentàniament a la Comissaria 18, on donava servei. Nosaltres tenim la potestat d'iniciar un arrest preventiu per la funció que compleix dins de la institució i és per un màxim de cinc dies. Una vegada que passi aquest temps se li farà saber les proves que hi ha i, partint d'això, se seguirà amb les actuacions o sancions", va comentar el cap de la Policia Metropolitana.