Alfredo Sánchez Chacón, també conegut com el 'Rambo gallec' està sent buscat per la Guàrdia Civil en el municipi corunyès de Pontedeume. Diverses persones afirmen haver-ho vist a prop del parc natural de la Fragas do Eume, una zona boscosa en la qual Sánchez s'estaria ocultant.

Sánchez és un exmilitar que va formar part de la Legió i les forces especials de l'Exèrcit. Ha aconseguit escapar-se de diverses presons i ha estat capaç d'amagar-se durant llargs períodes de temps, ja que té molta habilitat per no ser vist i sobreviure molt temps amb pocs recursos.

El 'Rambo gallec' va ser condemnat a 17 anys de presó el 2002 per assassinar un jove d'un tret a la localitat de Cuntis a la província de Pontevedra. Aquest assassinat es va produir quan Alfredo Sánchez fugia de la policia.

Les fugues d'Alfredo Sánchez

A més dels càrrecs per assassinat en 2002 Sánchez Chacón havia comès altres delictes menors pel que havia de romandre a presó fins a 2025. El 15 de març d'aquest mateix any es va escapar de la presó de Monterroso, situada a Lugo. Es va aprofitar d'un permís penitenciari de tres dies i no va tornar al centre penitenciari.

No és la primera vegada que Sánchez s'escapa de la presó, el 1999 va aconseguir fugir de la presó de Pontevedra després de saltar per una finestra utilitzant un llençol. Va aconseguir romandre amagat durant dos anys fins que el van trobar i el van tornar a portar a un centre penitenciari.

rambo gallec 2

Recerca d'Alfredo Sánchez / Twitter

Té experiència en ocultar-se i passar desapercebut, i per això les tasques de recerca estan sent summament complicades. Tot i això, alguns dels veïns de la zona propera a les Fragas do Eume han alertat la seva presència a les autoritats.

La recerca de Sánchez

Després que els veïns de la zona alertessin de la seva presència s'ha intensificat notablement la presència d'agents de la Guàrdia Civil. L'objectiu és trobar Alfredo Sánchez com més aviat millor. Segons els companys de La Voz de Galicia, el passat 23 de desembre un caçador el va veure acampant i va avisar les autoritats. Malgrat això, quan van arribar Sánchez ja havia fugit del lloc.

El caçador va dir estar segur que es tractava d'Alfredo Sánchez i no ha estat l'únic que afirma haver-ho vist. De fet, un home va dir que se'l va trobar dins de casa seva obrint la seva nevera i va escapar després de ser descobert.

Els veïns de la zona han reportat la desaparició de diversos objectes, sobretot menjar i algunes eines. Els mitjans locals afirmen que hi ha hagut 14 alertes de robatori, encara que sembla que l'autor dels fets no busca objectes de valor.

Els veïns han organitzat diversos grups per buscar Alfredo Sánchez a la zona boscosa de les Fragas do Eume. Molts d'ells ajuden la policia en les tasques de recerca d'aquest peculiar criminal que té tot un poble pendent d'ell.