Tens un familiar que es diu Jesús V. i fa poc temps que va morir? Si és així, et pots preocupar. A Barakaldo han trobat una urna fúnebre, amb unes cendres, que semblen ser d’aquest home, que és el nom que surt fora de l’urna. 

La policia local de Barakaldo la va trobar al costat d’una sucursal bancària d’aquest municipi del País Basc. La van recollir al barri d’Urban i la tenen guardada a la zona d’Objectes Perduts de la policia local, a l’espera que aparegui algun familiar que reclami les cendres i al Jesús.

Busquen els familiars de l'urna funerària

De moment, les restes d’aquest home -o el que tot sembla indicar que són les restes d’un home- segueix als objectes perduts de la comissaria, esperant que algú ho reclami, que algun familiar, en adonar-se que han perdut l’urna, la vagi a reclamar. La policia ha iniciat també una investigació per intentar localitzar ells la família, però de moment, no ha donat fruits. Les hipòtesis són moltes. 

urnas funeraria

Imatge d'urnes, en un expositor / ElCaso.cat

Un descuit o fins i tot, un abandonament voluntari. Tampoc descarta la policia que tot plegat es tracti d’una broma i que a l’interior de l’urna hi hagi cendres d’alguna cosa que no tingui res  a veure amb les despulles del Jesús V. La policia espera aclarir el misteri com més aviat millor, sobretot, si es tracta d’una família que pot estar nerviosa per la doble pèrdua. La mort del Jesús i la pèrdua de les seves despulles.

L'urna espera al costat de paraigües, ulleres i claus...

L’urna funerària segueix esperant al costat d’ulleres, claus, ordinadors, paraigües i altres coses. És habitual que les policies locals de tot arreu trobin pel carrer o els hi portin altres ciutadans, objectes que s’han perdut. L’objectiu és que puguin ser recuperats en el menor temps possible, però no sempre la gent que ho ha perdut ho reclama, i hi ha objectes que fa anys i panys en aquests espais, fins que acaben a la brossa.

La tradició de les urnes funeràries

És tradició, tot i que no legal del tot, dipositar les urnes d'algun familiar en alguna zona concreta, ja sigui la muntanya més estimada del difunt, en un paratge natural on s'escapava, o, fins i tot, al camp del Barça -que per evitar-ho, van crear un columbari, on es poden deixar, de manera legal, les urnes amb les cendres dels socis culers fins a la mort.

El que no s'havia vist mai és que la família deixés l'urna i les cendres d'un home al costat d'una sucursal bancària. Però ves a saber, coses més estranyes s'han vist. Potser era treballador del banc, o potser pensava que, després del rescat públic dels bancs, una sucursal també era, una mica, de la seva propietat. De moment, la policia busca la família de Jesús V.