Les xarxes socials tenen el seu costat positiu, gràcies a elles és molt fàcil informar-se del que passa a tot el món en molt poc temps. A més, són extremadament personalitzables, ja que tenim l'opció de seguir únicament les persones que estimem o seguir diferents temes que ens interessin.

Malgrat això, també tenen un costat fosc. Molts reptes virals estúpids sorgeixen de xarxes socials i hi ha moltes persones que decideixen realitzar-los sense tenir ni idea de les conseqüències que pot tenir. De fet, alguns d'ells són summament perillosos.

Hi ha alguns d'aquests reptes que poden ser molt perillosos a nivell físic i d'altres simplement són enganys que inciten a la desinformació. És molt important no creure tot el que veiem a les xarxes socials i fer un ús responsable d'elles, i més quan són persones joves les que les utilitzen.

El pollastre viral de TikTok

Hi ha una nova moda a la xarxa social TikTok que consisteix a cuinar una recepta de pit de pollastre que s'està fent viral. Molts usuaris han decidit pujar un vídeo en el qual es mostren cuinant el pollastre amb medicament per al refredat.

Fins i tot alguns dels creadors de contingut asseguren que aquesta recepta ajuda a curar la grip i fins i tot el coronavirus. És molt important no caure en aquestes mentides i fer un ús responsable de les xarxes socials, ja que les seves conseqüències poden ser molt perilloses.

Pollastre somnolent / TikTok

La recepta del 'pollastre somnolent' s'ha viralitzat i moltes persones han decidit cuinar-lo i menjar-se'l. És una cosa extremadament perillosa, ja que estan consumint medicaments sense recomanació mèdica i que han estat prèviament cuinats, quan no s'han de consumir d'aquesta manera.

La recepta consisteix a passar uns pits de pollastre per la paella i afegir mèdicament per al refredat a mitja cocció. És una completa irresponsabilitat i pot portar més problemes en el futur.

Els perills del 'pollastre somnolent'

Consumir aquesta recepta és summament perillós, en els vídeos en els quals es mostra diuen que s'ha de cuinar el pollastre durant cinc minuts, un temps realment insuficient per a la cocció d'aquesta peça de carn i consumir-la crua pot suposar una intoxicació.

A més, no és recomanable consumir medicaments si no es necessiten i aquests xarops solen portar dextrometorfan, paracetamol i antihistamínics. Durant la cocció part del medicament s'evapora i pot ser consumit a través del nas, la qual cosa és extremadament perillós.

Aaron Hartman, metge i professor de la Virgínia Commonwealth University, va parlar sobre aquest assumpte i sobre les conseqüències que pot tenir consumir aquest platet: "Si et mengessis un d'aquests pits completament cuits, seria com si estiguessis consumint entre un quart i la meitat d'una ampolla de medicament", va dir.

Les conseqüències del consum d'aquest plat viral poden ser somnolència, convulsions, marejos, vòmits, nàusees, problemes respiratoris, febre, al·lucinacions i fins i tot coma en el pitjor dels casos.