Els agents del grup d’Homicidis de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió de Tarragona intenten, contra rellotge, aclarir què va motivar que tres joves perseguissin corrent, pel mig de Salou, a Amrani Chaouki, un jove de nacionalitat francesa d’origen magrebí de 25 anys. La baralla, les corredisses, serien una més de les que es registren, quan comença la calor, a la capital de la Costa Daurada, però va acabar molt malament.

Quan faltaven pocs minuts per les onze de la nit, la cursa de Chaouki va acabar davant de la terrassa del restaurant El Abuelo, al carrer de Saragossa de Salou, on un dels homes que el perseguia, de la mateixa nacionalitat i la mateixa edat, li va disparar a boca de canó. Va obrir foc diversos cops, i com a mínim, tres van impactar contra ell. Va morir gairebé a l’acte.

Els tres homes que el perseguien, quan va ser abatut, van escapar, però un home senegalès que estava a la zona, en veure que corrien, va saltar sobre un d’ells. Amb l’ajuda d’altres ciutadans i els cambrers del restaurant El Abuelo, van poder-lo retenir fins que van arribar efectius de la Policia Local de Salou, que el van arrestar. Els agents van trobar una pistola Star de 9 mil·límetres que portava amagada als mitjons i també una arma blanca a la butxaca, tal com ha avançat a primera hora ElCaso.cat

Els Mossos tenen les fotos del pistoler de Salou

Els altres dos van poder escapar. Entre els que van poder fugir hi ha l’autor material dels trets que van abatre mortalment el jove. Les càmeres de seguretat de la zona que van poder observar els investigadors dels Mossos d’Esquadra així ho confirmen. La descripció que té la policia de l’home escapolit assegura que és un noi jove, magrebí, que portava una dessuadora grisa, pantalons curts foscos i ronyonera creuada al pit. El tercer implicat també és un home marroquí que anava vestit fosc, tot i que no s’ha pogut aconseguir més informació sobre com anava vestit. Després de rebre l’avís, els Mossos van activar un dispositiu Gàbia per intentar caçar els dos, que passada la una de la matinada es va desactivar, en no poder-los caçar.

Tiroteig Mortal Salou / Xavi Hurtado
Imatge d'una de les bales perdudes, en una cadira del restaurant / Fotografia: Xavi Hurtado

Els investigadors dels Mossos han assumit la investigació del cas, en un primer moment, per intentar aclarir què va poder motivar aquest enfrontament que va acabar amb un mort. També la relació que tenia el detingut amb la víctima mortal. Segons les primeres informacions, Amrani Chaouki estava allotjat en un hotel de Salou, on els agents, gràcies al registre que fan tots els establiments dels seus hostes, van poder-ne localitzar l’habitació. Durant la matinada els agents la van poder escorcollar, tot i que no ha transcendit si hi van trobar res que pugui ser rellevant per la investigació.

Ara per ara, i a l’espera que avancin les investigacions, totes les línies d’investigació apunten a un possible enfrontament relacionat amb el tràfic de drogues. Els agents de l’AIC de Tarragona estan interrogant el detingut, a l’espera que pugui ajudar també a aclarir el mòbil del crim. Els altres dos, però, l’autor material i el tercer implicat, segueixen desapareguts i buscats per la policia.

arma pistola salou
Imatge de la pistola recuperada en un dels tres implicats en el tiroteig de Salou / ElCaso.cat