La Policia francesa ha disparat a un cotxe i ha detingut el seu conductor a Perthus, un petit poble a la frontera amb Catalunya: l'home es volia saltar el control policial.

Persecució policial al Pertús

Els fets han passat aquest diumenge a la tarda al Pertús, segons informa L'Indepéndant. Per anar de França a Catalunya cal passar un control de seguretat dels CRS, que són els cossos policials francesos i el detingut l'ha intentat evitar.

L'home estava conduint un Mercedes i, de cop i volta, ha vist els agents a la frontera al Pertús, un petit poble de poc més de 500 habitants. Quan el conductor ha vist el control, en comptes d'aturar-se, ha intentat fugir a tota velocitat.

Els policies disparen el cotxe

La persecució policial ha estat de pel·lícula: l'home ha avançat a tota velocitat i, a uns 200 metres del control policial, ha intentat aparcar el cotxe i amagar-se, però els agents l'han enxampat i l'han detingut. Per si no fos poc, durant la persecució, els policies han hagut de disparar contra el vehicle per aturar-lo, provocant danys materials al cotxe.

Detenido / Pxhere

Un home detingut al Pertús (Vallespir), a la frontera amb Catalunya, per intentar fugir d'un control policial / Pxhere

 No volia fer el control policial

Actualment, està a disposició dels CRS i no se sap per què s'ha negat a fer el control policial. Es podria enfrontar a sancions econòmiques molt elevades i fins i tot penes de presó per un delicte contra la seguretat viària i per atemptar contra l'autoritat.

Des de l'Alliance PN 66, de policies francesos, han aprofitat l'ocasió per condemnar aquests comportaments: "Esperem una resposta ferma i visible i que la justícia condemni aquest comportament tan perillós", conclouen.

Persecució policial a Castelldefels

No és la primera vegada que els agents fan una persecució policial perillosa i, de fet, fa unes setmanes, van perseguir un cotxe a Castelldefels (Baix Llobregat) que va rebentar un peatge intentant fugir de la policia.