L'Ertzaina ha detingut aquest dijous a Sant Sebastià al presumpte autor de l'assassinat d'una dona de 43 anys a la localitat navarresa de Murchante. El Departament basc de Seguretat ha informat de l'arrest d'aquest home, el que ha buscat durant tot el dia a la capital donostiarra, després de constatar que havia passat la nit en una pensió de la ciutat. Fonts policials han informat Efe que l'home ha estat arrestat en una perruqueria del barri donostiarra de Gros.

Va acoltellar la vícitima davant dels seus fills

'Té 41 anys, porta cabell llarg, barba i mesura 1,61 metres d'estatura', resava la descripció física de Pedro María R. J., presumpte autor de la mort a ganivetades de Pilar, la seva excunyada, aquest dimecres a Murchante, Navarra. Les autoritats advertien: "És violent i pot anar armat".

Ertzaina / Europa Press

Ertzaina / Europa Press

L'esdeveniment va ocórrer minuts abans de les 10:30 hores d'ahir a l'altura del quilòmetre 4,6 de la NA-6840, al terme municipal de Murchante, on presumptament l'ara detingut va apunyalar la víctima en presència dels fills d'aquesta, de 9 i 5 anys.

El presumpte homicida, que compta amb antecedents penals, va fugir amb el seu vehicle cap a Gipuzkoa, on resideixen alguns dels seus pròxims, en concret a les localitats de Zumarraga i Legazpi.

De fet, el vehicle amb què va emprendre la fugida va ser localitzat a Legazpi per l'Ertzaina, cos que va aconseguir seguir la pista del sospitós en constatar que havia passat la nit en una pensió donostiarra.

Per aquesta raó, l'Ertzaina ha establert aquest matí controls en diversos accessos a la ciutat, mentre investigaven el robatori d'un dels seus vehicles camuflats, que sospiten que va poder haver estat utilitzat pel fugit.

Finalment, els agents han aconseguit localitzar i arrestar el sospitós, que ha estat conduït a dependències policials.

La dona assassinada a Moaña tenia els braços i el coll lligats

La dona de 72 anys assassinada a Moaña (Pontevedra) trobada dissabte passat a l'interior de casa seva presentava evidents signes de violència. Tenia les mans lligades a l'esquena i una corda al voltant del coll.

Corda / Phere

Corda / Phere

El presumpte autor del crim, Balbino S.E., un home de 60 anys i veí de la víctima, ja ha ingressat a presó provisional per ordre del jutjat d'instrucció número 1 de Cangas, acusat d'un delicte d'homicidi.