Patricia Gaztañaga va ser una de les presentadores més populars a la televisió espanyola per la seva feina a 'El Diario de Patricia' des de 2001 fins a 2008. En aquest programa diverses persones anaven per resoldre alguna situació familiar o per conèixer d'altres.

Gaztañaga va estar de baixa per maternitat i el seu lloc el va ocupar la gallega Yolanda Vázquez i més tard Juan y Medio, que es va fer càrrec de presentar el programa els divendres. Finalment, Patricia va decidir abandonar el projecte i va ser substituïda per Sandra Daviú, que va seguir fins a 2011.

El programa va ser el líder a la seva franja horària durant molts anys i va regalar molts moments memorables durant els seus 10 anys d'emissió. A la seva primera temporada en antena va aconseguir un 28,5% del share, mai no va aconseguir tornar a repetir aquesta xifra, però les dades eren bastant positives.

La nova vida de Patricia

Des de 2016 Patricia Gaztañaga va decidir deixar la televisió. Una de les seves principals ocupacions actuals és la de conscienciar les persones sobre el maltractament animal, de fet ha participat en diverses campanyes a favor de l'adopció de gossos maltractats o de carrer.

També se sap que no troba a faltar la seva feina en televisió. Jorge Javier Vázquez, amic personal de Gaztañaga, va publicar l'octubre de 2020 en el seu blog que va quedar amb ella i li va comentar que no enyorava la seva antiga vida. El presentador de 'Sálvame' també va escriure que la va veure "divertida, alegre i vital".

Patrícia 2 Twitter

Patrícia en 'El Diari' / Twitter

Després d'una llarga carrera de 17 anys com a professional de la informació ha decidit dedicar-se a la seva família i als seus negocis personals. Va fundar juntament amb el seu marit Arzaga 2001, amb seu a Bilbao, companyia que es dedica al sector de la publicitat i uns anys més tard va crear Nikobe 2009, que es dedicava al lleure i la cultura, però va tancar el 2014, cinc anys després de la seva inauguració.

Gaztañaga és molt activa a través del seu compte d'Instagram. L'expresentadora comparteix diverses fotografies de paisatges, la seva família i els seus animals domèstics. Té més de 6.500 seguidors, per la qual cosa podem observar que gran part del públic no s'ha oblidat d'ella tot i que ja no aparegui en els mitjans de comunicació.

Una carrera meteòrica

Va començar a treballar amb 17 anys en la ràdio, concretament a la cadena musical Los 40 Principales. Dos anys després va fitxar per Radio Euskadi per acabar passant-se a la televisió de la mà d'ETB.

A la televisió pública del País Basc va participar en 'Semáforo Pop', un programa de música juvenil. Després va passar a presentar 'Esta es mi gente', un programa d'entrevistes que es va fer molt popular. Fins i tot altres cadenes autonòmiques van decidir pagar els seus drets per poder emetre'l.

El 2001 va fitxar per Antena 3 per presentar 'El Diario de Patricia', programa pel qual el gran públic la recorda. Va treballar en aquesta producció fins que el 2008 va passar a presentar 'No es programa pera viejos', però va ser cancel·lat abans de temps.

Després va marxar a Cuatro per presentar 'Bodas Cruzadas', que ensenyava la preparació de diferents casaments que es celebraven el mateix dia. Posteriorment va decidir tornar a Antena 3 de la mà de 'El Marco', que no va aconseguir destacar i va acabar sent cancel·lat.

De 2012 a 2015 va treballar de nou en ETB en diferents programes fins que el 2016 va firmar amb TVE. Va participar en 'Cuestión de tiempo' com a presentadora, però tampoc no va triomfar i va ser cancel·lat després de 9 episodis. Aquest va ser l'última feina de Gaztañaga en televisió.