Els Mossos d’Esquadra investiguen una agressió que aquest cap de setmana va deixar un pastisser de la companyia Xocosave de Riudoms ferit greu i de baixa. Els fets van passar a l’obrador que la pastisseria que fa el millor panettone d’Espanya i el protagonista de l’agressió, segons fonts de la policia catalana, és el propietari i mestre pastisser, José Antonio Sáez. L’home, d’uns 60 anys i de nacionalitat espanyola, va quedar detingut acusat d’un delicte de lesions.

Segons les informacions que està recollint la policia, que va rebre la denúncia de l’agressió per part d’un dels treballadors de la companyia, l’actual propietari d’aquesta empresa, fundadada l’any 1880 i que ha anat passant de generació en generació, va agredir, presumptament, un dels pastissers que treballaven per la companyia a cops, fins que va quedar a terra, amb ferides greus. 

Un enfrontament amb el treballador que ve de lluny

Tot i que la discussió d’aquesta setmana es va iniciar per com José Antonio Sáez havia demanat al seu treballador com fer uns croissants dels quals elaboren al seu obrador, la disputa entre el propietari i el pastisser venien de lluny. Fonts de la investigació han explicat que els dos ja havien protagonitzat baralles i faltes de respecte en el passat i que l’espurna final va esclatar aquest cap de setmana. 

Després de l’agressió i la denúncia que va presentar el treballador, els Mossos d’Esquadra van detenir l’home acusat d’un delicte de lesions. Ja ha quedat en llibertat i haurà de donar explicacions al jutge quan sigui citat pel magistrat que n’assumirà la investigació. Per tal d’aclarir exactament què va passar, davant de les versions contradictòries que fins al moment s’han pogut escoltar, els Mossos han interrogat als treballadors de l’empresa. 

El millor panettone d’Espanya

El panetone no és un producte originari de Riudoms, com sí que ho podria ser la coca de recapte, que també la fan boníssima en alguns dels forns d’aquest municipi del Baix Camp, però Xocosave va ser reconegut l’any 2020 com els elaboradors del millor panettone d’Espanya per l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona

Panetone

Imatge del millor panettone d'Espanya 2020, de la pastisseria Xocosave de Riudoms / Cedida

Una recepta de panettone amb un recobriment d’avellanes -el fruit sec més famós de la comarca, a Riudoms fins i tot en fan una fira- els va permetre vendre aquest postres nadalenc per tot Espanya i tancar una temporada amb una facturació rècord. Amb Nadal al cap del carrer, caldrà veure aquest any com la pastisseria riudomenca afronta la campanya després d’aquest greu incident i la detenció del propietari de la marca. 

Nascut a Granada, José Antonio Sáez fa anys que és el director de l’empresa. Està casat i té tres fills, un d’ells, és el que segueix el negoci i que també s’ha convertit en un mestre pastisser i que és un dels artífexs de la merescuda fama que té la pastisseria Xocosave a Riudoms i a tot Catalunya.