Una família de Parla, Madrid, conviu amb el cadàver de la seva mare durant 34 hores a casa seva, atrapada per la neu.

Passen 34 hores amb el cadàver de la mare

Dissabte al migdia, la Carmen, pacient de càncer de pàncrees de 82 anys, va morir a casa seva a Parla, a Madrid. La seva família va trucar deu vegades a Emergències per certificar la defunció.

El 112 els va dir que enviaven un metge forense per certificar la mort i que si no arribava, truquessin després de quatre hores.

I així ho van fer, sense obtenir solucions. A última hora de dissabte els hi van demanar que no truquessin més perquè amb aquella situació "els metges estaven per als vius, no pels morts", explica el fill, Gustavo Marqués a El Mundo.

Emergencias Madrid nieve 2021 / Europa Press

Els equips d'emergències no podien arribar als habitatges i estaven col·lapsats amb les incidències / Europa Press

Altres cops els hi penjaven el telèfon. "Ens hem sentit abandonats i molt desprotegits per la Comunitat de Madrid", sentenciava Marqués.

Per mantenir el cos, la família no va posar la calefacció a l'habitatge.

No va ser fins a les 21.30 hores del diumenge, gairebé 34 hores després de la defunció de Carmen, que un metge va acudir per certificar la mort i posar en marxa el procés per enterrar la dona.

Cases atrapades per la neu a Madrid

El de la família Marqués no ha estat l'únic cas. El caos que va desencadenar la borrasca Filomena a Madrid el passat cap de setmana ha provocat multitud d'anècdotes i drames.

La primera nit de temporal, centenars de vehicles van quedar atrapats a les carreteres durant més de 20 hores, i fins i tot una dona va donar a llum al seu cotxe

També s'ha informat de casos iguals al d'aquesta família, com la dona madrilenya que ha hagut de conviure amb el cadàver del seu marit durant 11 hores perquè els serveis d'emergències no podien accedir al seu habitatge a causa del temporal.