Zorita (Cáceres) està de dol per la mort de Pablo Sierra, un veí del municipi que va desaparèixer i va morir en estranyes circumstàncies a Badajoz fa més de dues setmanes. Les càmeres de seguretat han gravat els moviments que va fer aquella nit.

Pablo Sierra va morir de manera accidental a Badajoz fa dues setmanes

Els fets van passar el divendres 2 de desembre al centre de Badajoz: Pablo Sierra Moreno, un estudiant de Matemàtiques de 21 anys, va desaparèixer misteriosament a la ciutat. Dues setmanes més tard, van trobar el seu cadàver als afores de Badajoz, a tres quilòmetres d'on va ser vist per última vegada.

L'autòpsia ha revelat el que els investigadors ja sospitaven, que la mort d'aquest jove de 21 anys ha estat accidental. Però tothom es fa la mateixa pregunta: què feia a l'extraradi i com pot ser que patís un accident d'aquestes magnituds estant sol?

"Va sortir molt perjudicat del bar, fins al punt que un amic el va haver d'acompanyar fins a la meitat del camí"

"Va sortir molt perjudicat del bar, fins al punt que un amic el va haver d'acompanyar fins a la meitat del camí, i no em refereixo només a l'alcohol, aquesta és la sospita", explica el periodista i criminòleg Nacho Abad a Espejo Público, on ha aprofitat l'ocasió per explicar que les càmeres de seguretat van poder registrar que es trobava tan malament es va donar diversos cops pel carrer, uns fets que explicarien les restes de sang que es van trobar al seu mòbil.

Pablo Sierra / Redes sociales

Pablo Sierra va desaparèixer fa setmanes a Badajoz i l'autòpsia ha revelat que va morir de manera accidental / Xarxes socials

Les càmeres de seguretat el van gravar en direcció contrària a la residència

Les càmeres de seguretat el van gravar fins a les 5:00 i en els vídeos es podia veure que el jove de 21 anys, que molt probablement havia begut més del compte, caminava amb dificultats. El que tothom es pregunta és per què es va dirigir fins al riu, en direcció contrària a on volia anar, si el seu objectiu era anar en taxi fins a la residència?

Pablo Sierra va morir de manera accidental

Tot i que no hi ha res 100% corroborat, segons la hipòtesi d'Abad, anava tan perjudicat que es va perdre i va arribar fins a la zona de Los Picos de Guadiana. L'alcohol provoca una falsa sensació de calor i, per aquest mateix motiu, hauria volgut entrar a l'aigua per refrescar-se i, en aquell moment, hauria caigut i s'hauria ofegat.

Han tardat tants dies a trobar el cos de Pablo Sierra per dos motius: el primer, per les temperatures, ja que quan aquestes són molt baixes, el cos tarda més a surar. La segona és per culpa d'una planta invasora del riu, que va dificultar les tasques als investigadors, explica el criminòleg.