L'Audiència Provincial de València ordena reactivar la investigació sobre la fuga d'Antonio Anglés Martins, l'autor material dels assassinats de les nenes d'Alcàsser.

Investigació sobre la fuga d'Anglès

La instructora del cas Alcàsser ha ordenat a la Policia que busqui un empleat d'una agència de transports que, segons alguns testimonis, va parlar per telèfon amb Antonio Anglés el març de 1993, quan l'assassí fugia de la Justícia a bord del vaixell "City of Playmouth", amb rumb a Irlanda.

Nenes Alcàsser / Arxiu|Arxivament

Noves pistes sobre el cas de les nenes d'Alcàsser, assassinades el 1992 per Anglès, fugit de la justícia i buscat internacionalment / Arxiu

Aquesta nova via d'investigació arriba després que l'Audiència de València acceptés un recurs de l'acusació popular, exercida per l'Associació Clara Campoamor, que sol·licitava les proves.

Fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana han informat de la resolució, i han precisat que les diligències suposen seguir amb una causa que mai no va ser tancada.

A més, fa un any la instructora del cas va emetre una ordre europea d'investigació per sol·licitar la col·laboració de les autoritats del Regne Unit sobre la presumpta fugida amb vaixell d'Anglés.

El jutjat havia rebut un informe policial on se sol·licitaven nous interrogatoris a testimonis, concretament a membres de la tripulació del vaixell des del qual suposadament va fugir el fugitiu.

Noves pistes sobre el cas Alcàsser

El capità del vaixell "City of Plymouth", en el qual suposadament va viatjar com a polissó l'assassí de les tres adolescents d'Alcàsser, havia dit en un programa televisiu a La Sexta que un membre de la seva tripulació va ajudar Anglés a escapar, i la jutgessa va ordenar prendre declaració al mariner.

Anglés

Antonio Anglès porta desaparegut des de 1993 i ara la justícia valenciana reobre la investigació sobre el seu parador / EFE

De les declaracions de mariner i del capità es va saber que Anglés va mantenir una conversa telefònica amb un treballador d'una companyia de transports des del mateix vaixell. A més, pel que sembla, un membre de la tripulació el va arribar a fotografiar.

L'acció popular va demanar a la jutgessa la localització d'aquesta fotografia i la identificació de l'empleat de la companyia de transports, petició rebutjada per la magistrada. Ara, la Secció Tercera de l'Audiència Provincial ha considerat necessàries aquestes declaracions.

Els magistrats de l'Audiència entenen, en un auto a què ha tingut accés EFE, que aquestes noves pistes "tenen una finalitat útil i pertinent per a la continuació del procediment (la localització d'investigat) i resulten proporcionades a l'evident gravetat dels fets delictius objecte d'investigació".

Pot ser una nova línia d'investigació

"Confirmar que l'investigat era el polissó descobert al vaixell pot permetre establir una nova base des de la qual continuar les indagacions per determinar el seu itinerari i, el seu actual parador", afegeix l'Audiència.

Després de rebre l'auto de l'Audiència, el Jutjat d'Alzira ja ha acordat la recuperació de les peticions de l'acusació pública.

El segrest i assassinat en novembre de 1992 de Miriam, Toñi i Desirée, les tres veïnes d'Alcàsser (València) d'entre 14 i 15 anys violades i torturades fins a la mort pel pròfug Antonio Anglés i el seu company Miguel Ricart -en llibertat des de 2013-, va mantenir en suspens joli a Espanya durant més de dos mesos, fins que van aparèixer els seus cadàvers.

Investigacions posteriors han seguit la pista del possible parador d'Anglés, en cas de seguir viu, o la confirmació de la seva mort, que va poder haver-se produït en llançar-se al mar des de l'esmentat vaixell rumb a Dublín.