S'endureixen les multes a les carreteres: la DGT començarà a multar a tothom qui tingui el mòbil a la mà durant la conducció, independentment de si l'està fent servir o no. Les sancions seran de 500 euros i suposaran la retirada de sis punts del carnet de conduir.

Augmenten els accidents per l'ús dels dispositius mòbils durant la conducció

En els darrers anys han augmentat considerablement els accidents de trànsit. Un dels motius dels accidents és l'ús de dispositius mòbils en el moment de la conducció, ja que poden provocar un moment de distracció i, en conseqüència provocar un accident.

Per aquest mateix motiu, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha explicat que les lleis començaran ser més dures pel que fa als smarpthones i GPS durant la conducció. Tal com s'explica al nou reglament de la DGT, es preveu que les multes i sancions per utilitzar el mòbil durant la conducció s'endureixin.

Et podran multar per tenir el mòbil a la mà, encara que no l'estiguis fent servir

Actualment, els policies et poden multar si estàs fent servir el mòbil mentre condueixes, però es preveu que aquesta llei s'endureixi, de tal manera que es puguin obrir expedients sancionadors a tothom qui condueixi amb un dispositiu electrònic a la mà, independentment de si l'està fent servir o no.

Conductor / Pixabay

La DGT començarà a multar els conductors que tinguin el mòbil a la mà mentre condueixin, independentment de si l'estan fent servir o no / Pixabay

Nova mesura de la DGT per evitar accidents a les carreteres

La multa pot ser de ni més ni menys que 500 euros i la retirada de sis punts del carnet de conduir, ja que es considerà una infracció pel que fa a la seguretat viària. D'aquesta manera, la DGT preveu que és una mesura que podria reduir considerablement els accidents per la distracció del telèfon, ja que amb l'avanç de les noves tecnologies, són moltes les persones que fan servir els smartphones durant la conducció, posant en perill tant la seva pròpia seguretat com la de la resta d'usuaris de la via.

Enduriment de les lleis de trànsit

Cal destacar que es pot escoltar música o ràdio del mòbil des del cotxe i que no et poden multar només per això. El que no es podrà fer de cap de les maneres és agafar el dispositiu durant la conducció, ja que podria suposar una multa de mig miler d'euros fruit de l'enduriment de les lleis de trànsit.

Quins són els radars que més multes provoquen a Catalunya i a Espanya?

Ha sortit a la llum la llista dels radars espanyols que més infraccions van registrar l'any 2020 i la DGT va remarcar la importància de respectar les normes de velocitat per garantir la seguretat de tothom i evitar accidents. A més a més, des del Servei Català de Trànsit també han explicat els cinc radars catalans que més multes provoquen, remarcant una vegada més la importància de fer cas als límits de velocitat per evitar accidents.