Segueixen apareixent nous casos d'imatges de menors despullades per intel·ligència artificial. Si en els darrers dies s'havia tingut coneixement de casos a Almendralejo (Badajoz) i Ayamonte (Huelva), ara la Policia Nacional ha rebut la denúncia de dues víctimes més al municipi d'Alcalá de Henares (Madrid). Els pares de les menors han denunciat que s'ha fet difusió a través d'Internet de falses fotografies on apareixen les seves filles despullades amb aquesta tecnologia. 

Els investigadors ja han identificat una persona com a presumpte autor d'aquests trucatges amb intel·ligència artificial. Es tracta d'un altre menor d'edat que no ha estat detingut, segons han informat des de la Prefectura Superior de Policia de Madrid. El cas ja està en mans de la justícia, que serà la que determini si cal obrir diligències al respecte.

Preocupació per l'aparició dels falsos despullats per intel·ligència artificial

Si l'aparició de la intel·ligència artificial ja provoca moltes incògnites i dubtes, el fet que es faci servir aquesta tecnologia per falsificar imatges i despullar menors d'edat fa que hi hagi molta més preocupació. Sobretot, pel fet que tant víctimes com autors de les manipulacions són menors d'edat. A Almendralejo (Badajoz) ja s'han denunciat 22 casos i no es descarta que en puguin aparèixer més. Els investigadors ja han identificat els presumptes autors, tot i que no han estat detenint. A Ayamonte (Huelva), també s'està investigant un menor per un delicte contra la intimitat.

El Fiscal General de l'Estat, Álvaro García Ortíz, ha considerat aquests successos "preocupants i repetitius", tot i que ha destacat que existeixen eines penals per poder-hi fer front. Per la seva banda, la ministra de Justícia en funcions, Pilar Llop, ha manifestat que "no ha de cabre impunitat" i ha insistit a fer prevaler "la protecció penal de les víctimes".