Aquest cap de setmana, la Guàrdia Civil va trobar el cadàver d'una dona d'uns 30 anys en estranyes circumstàncies al Port de Barcelona. Al principi, semblava que havia estat un accident o un suïcidi, però hi havia alguns detalls que no quadraven i, en fer-li l'autòpsia, van determinar que havia estat víctima d'una agressió sexual abans de morir i que les ferides que presentava tampoc eren compatibles amb una caiguda des del pont on va ser trobada: algú l'havia llançat.

Els fets van passar el diumenge al matí quan un testimoni va alertar a Emergències 112 que hi havia un cadàver sota el pont d'Europa del port de Barcelona, concretament al moll de Ponent. Quan els agents de la Guàrdia Civil es van desplaçar fins al lloc dels fets, van poder comprovar que hi havia el cos d'una dona en estranyes circumstàncies: només portava unes calces i una mascareta que li tapava la cara, avança La Vanguardia.

Víctima d'una agressió sexual abans que la llencessin des del pont

A simple vista, semblava que la dona s'hagués precipitat des del pont i que, per tant, fos o un accident o un suïcidi. No obstant això, el cos presentava signes d'haver patit una mort violenta i l'autòpsia va confirmar la pitjor de les hipòtesis: havia estat víctima d'una agressió sexual abans que la llencessin des del pont.

El cadàver de la dona encara no ha estat identificat

El cadàver encara no ha estat identificat i, segons les primeres investigacions policials, es tractaria d'una dona d'uns 30 anys de llatinoamerica amb un tatuatge d'un conill Playboy a la panxa. Aquest element serà clau per aconseguir identificar-la i, actualment, estan revisant les bases de dades de persones desaparegudes per veure si troben alguna dona que coincideixi amb la del crim.

Troben uns sostenidors en un contenidor proper al lloc de la troballa

Les circumstàncies en què va ser trobat el cos són molt estranyes: estava en una zona del port restringida i, de fet van ser uns treballadors que van veure el seu cos surant. Quan els agents es van desplaçar fins al lloc dels fets, van poder veure que en un contenidor hi havia uns sostenidors i estan intentant esbrinar si són de la víctima.

Revisaran les càmeres de seguretat a la cerca de noves pistes

D'altra banda, el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil han inspeccionat el moll per veure si troben pistes que facilitin la identificació de la dona. Segons explica La Vanguardia, feia poques hores que havien deixat el cos al moll i els investigadors revisaran les càmeres de seguretat per buscar el presumpte autor dels fets, tot i que no serà feina fàcil, ja que hi ha treballadors que estan carregant i descarregant material constantment. A tot això se li ha de sumar una dificultat afegida: que el dissabte a la tarda, en el lloc dels fets, va desembarcar un ferri ple de passatgers i tripulants i no descarten cap hipòtesi. 

Investigació en mans de la Guàrdia Civil: delicte d'homicidi i d'agressió sexual

De moment, no s'ha fet cap detenció i hi ha una investigació oberta per esbrinar qui ha matat a aquesta jove de 30 anys que encara no ha estat identificada, fet que dificulta enormement que s'esclareixin els fets. Un cop hagin identificat el cadàver, se centraran a localitzar el presumpte autor dels fets que l'ha violat i l'ha matat.