La Irene és una noia de 25 anys de Barcelona a qui fa quatre mesos li van diagnosticar hipertensió pulmonar, una malaltia greu i minoritària. L'aparell que porta connectat al cor fa que li sigui impossible banyar-se al mar i, per aquest mateix motiu, ha demanat ajuda.

Li diagnostiquen hipertensió pulmonar

Irene López, de 25 anys és una infermera de Barcelona a qui fa quatre mesos li van diagnosticar hipertensió pulmonar, una malaltia minoritària greu i crònica i que, malauradament, no té cura. Les persones que pateixen hipertensió pulmonar tenen menor esperança de vida i els dificulta molt el dia a dia: cansament, dificultats per respirar, marejos, dolor al pit, entre molts altres símptomes, segons explica l'Associació d'Hipertensió Pulmonar d'Espanya.

La vida de la Irene ha canviat radicalment d'ençà que li han diagnosticat aquesta malaltia i ha de portar un cable que connecta el seu cor amb un aparell que li subministra medicació constantment cap al seu cor. No pot desconnectar-lo del cable sota cap circumstància i es troba amb un problema: el cable es pot mullar, però l'aparell que li subministra la medicació, no.

La Irene necessita ajuda per banyar-se al mar

La Irene és una gran amant del mar i es troba amb un problema: si l'aparell no es pot mullar, a l'estiu no es podrà banyar a la platja. Per aquest mateix motiu, ha demanat ajuda en un vídeo, ja que li agradaria contactar amb algú que la pogués ajudar: necessita una protecció per aquest aparell que el protegeixi 100% de l'aigua per poder banyar-se al mar.

Irene López / Instagram iirreennee27

La Irene López és una noia de 25 anys de Barcelona que té hipertensió pulmonar, una malaltia minoritària / Instagram iirreennee27

"Per mi el mar és vida, llibertat i felicitat"

"Per mi el mar és vida, llibertat i felicitat i no concebo una vida a la qual se'm privi d'aquest plaer per tenir una malaltia. Així doncs, recorro a això, a gravar un vídeo i a morir-me de vergonya, però les ganes de poder posar-me a l'aigua no hi ha vergonya que les pari", comenta la jove de 25 anys en un vídeo que ha compartit a les seves xarxes socials.

El seu vídeo ha corregut com la pólvora a les xarxes socials i no ha dubtat a agrair a tothom la difusió que s'està fent del seu cas. També ha explicat en una publicació que si aconsegueix solucionar aquest problema, ho anunciarà als seus seguidors. Qualsevol persona que tingui alguna manera d'ajudar a la Irene, es pot posar en contacte amb ella.