Un noi de 19 anys ha estat a punt de morir per haver-se menjat un plat de fideus i pollastre. Li han hagut d'amputar les cames i ha estat molt greu ingressat a l'UCI d'un hospital dels Estats Units. Han analitzat el menjar i han descobert que estava contaminat per un bacteri.

Tot ha començat quan aquest jove s'ha menjat un plat de fideus i pollastre que un amic seu havia guardat, aproximadament, unes 20 hores abans a la nevera. El que no imaginava era el que passaria a continuació.

El noi de 19 anys es va començar a trobar malament

Van començar a passar les hores i es va començar a trobar malament. Al principi tenia nàusees i ganes de vomitar, però no li va donar gaire importància: pensava que havia menjat alguna cosa que no havia pogut digerir bé i que en una estona li passaria.

No obstant això, les hores anaven passant i el seu estat de salut cada vegada empitjorava més. De cop i volta, li van començar a sortir unes taques morades molt estranyes a tot el cos i va ser llavors quan va decidir anar a Urgències.

Ingressa a l'UCI de l'hospital de Massachusetts molt greu

Quan els metges van comprovar la gravetat de la situació, el noi de 19 anys va ingressar a l'UCI de l'hospital de Massachusetts: tenia un xoc sèptic, que és una afecció molt greu que passa quan, per culpa d'una infecció, la pressió arterial baixa. Per si no fos poc, diversos òrgans del seu cos li van començar a fallar: estava a punt de morir.

S'havia infectat amb un bacteri del plat de fideus i pollastre

Li van fer diferents proves i anàlisis per saber què havia passat, ja que era tot molt estrany. Gràcies a aquestes analítiques, van poder saber que s'havia infectat amb un bacteri, que estava en el plat de fideus i pollastre que s'havia menjat el dia anterior. El seu amic també havia menjat el mateix plat de fideus, però a diferència del noi de 19 anys, només va tenir vòmits i nàusees, però afortunadament, el seu estat de salut no va anar a pitjor.

Fideos con pollo / Pixabay

Un noi de 19 anys a punt de morir després de menjar-se un plat de fideus i pollastre: li han hagut d'amputar les cames per salvar-lo i la New England Medical Journal investiga el cas / Pixabay

Li van haver d'amputar les cames per salvar-lo

El bacteri responsable de la terrible infecció és la neisseria meningitidis que, en el pitjor dels casos, pot provocar la mort. En el cas d'aquest noi de 19 anys, no el va matar, però com que la infecció li va arribar a les extremitats, els metges li van haver d'amputar les cames per evitar que perdés la vida.  Aquest cas ha provocat que la New England Medical Journal faci un estudi per esbrinar les circumstàncies d'aquest estrany fenomen.