El primer cap de setmana de molta calor ha sigut tràgic a Catalunya. A més dels accidents de trànsit mortals -quatre motoristes han mort, entre ells un jove de 17 anys, un futbolista d'Alcoletge- a Lleida un jove de 14 anys va morir mentre s'estava banyant al riu Segre, a la zona del parc de la Mitjana, a la capital del Segrià. Però no són els únics casos d'accident relacionats amb menors d'edat i aigua a Catalunya aquest cap de setmana.

Un nen de set anys segueix crític a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona després d'estar a punt d'ofegar-se al canal Segarra-Garrigues a Tàrrega (Urgell). Els fets van passar aquest diumenge al vespre mentre estava jugant amb altres nens a la vora del canal, en un tram del canal situat al costat de la urbanització El Maset.

Va relliscar i va caure al canal

No se sap ben bé si el grup s'estava banyant o només es remullaven els peus quan el nen, de set anys, va relliscar i va caure al canal, segons han explicat els Mossos d'Esquadra. El menor va quedar atrapat i no podia sortir de l'aigua. El seu germà, també menor d'edat, va saltar al canal, però no el va poder treure.

Una parella que passejava per la zona el va veure i l'home va saltar al canal i el va poder rescatar. Després d'estabilitzar-lo a la zona, el nen va ser traslladat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. El menor d'edat segueix amb pronòstic crític i segons les informacions mèdiques actuals el menor està en coma induït.

Els Mossos d'Esquadra, la Policia Local de Tàrrega, els Bombers de la Generalitat i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van treballar a la zona per evacuar l'infant.

Troben el cadàver del noi de 15 anys a Lleida

El Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers van localitzar al voltant de les deu de la nit de dissabte el cadàver del noi de 15 anys desaparegut al canal de Balaguer, al riu Segre. El van trobar aproximadament a uns 50 metres del pont del ferro, des d'on s'havia llançat a l'aigua mentre es banyava amb uns amics. Els fets van passar cap a les sis de la tarda d'aquest passat dissabte al parc de la Mitjana de Lleida.