Detingut un home de Lituània de 43 anys, buscat internacionalment per delictes de tràfic de droga, que s'amagava a Cambrils i que viatjava per tot Espanya. 

Les investigacions, després de saber que s'havia instal·lat aquí, es van iniciar l'any 2014, però fins ara no se l'ha pogut trobar i detenir. Va ser localitzat per la Policia Nacional en un establiment de tatuatges de Cambrils i detingut a la terrassa d'un bar del passeig marítim d'aquest municipi del Baix Camp.

Localitzat passejant per Madrid i en altres llocs d’Espanya

Les últimes informacions que va tenir el grup de fugitius de la Policia Nacional era que s'havia instal·lat a Tarragona, però els darrers mesos se l'havia vist en diversos llocs de l'Estat.

 

Seguint el seu rastre, els policies van haver de realitzar investigacions, seguiments i esperes de l'home en llocs tan curiosos com a l'Agència Estatal de Seguretat Aèria, on el fugitiu va realitzar gestions de reporter gràfic amb drons; al recinte d'IFEMA de Madrid, on podia haver estat durant la celebració de la Fira Internacional de Turisme (Fitur) el mes de maig passat, o en diversos centres veterinaris de tot Espanya. La policia no ha aclarit què feia en aquests llocs.

S’amagava a Cambrils fent tatuatges

Els investigadors finalment van determinar que el fugitiu podria estar treballant, almenys ocasionalment, en un local de tatuatges de Cambrils. Després de comprovar que no es trobava físicament a l'establiment, els agents es van entrevistar amb els propietaris i gerents de diversos locals propers. Fruit d'aquestes gestions, i gràcies a la col·laboració ciutadana, es va rebre una trucada d'una d'aquestes persones comunicant que el pròfug es trobava en els voltants de l'esmentat local.

A l'arribada dels policies, l'home va ser localitzat a la terrassa d'un bar proper. En el moment de la seva detenció portava com a document acreditatiu un permís de conducció lituà a nom d'una altra persona. 

Ara ha estat entregat al jutge de guàrdia de Reus, que n'haurà de gestionar la seva entrega a l'Audiència Nacional. En un màxim de 30 dies haurà de decidir si n'accepta l'extradició a Lituània, que és el país que el reclama per un presumpte delicte de tràfic de drogues.