Nou cas de maltractament animal: un veí de Triacastela (Lugo), haurà de pagar una multa de fins a 30.000 euros per maltractar la seva gossa lligant-li un cinturó a la panxa per fer-la avortar.

Una peregrina troba una gossa maltractada a Triacastela

Els fets han passat a Triacastela, un petit municipi a prop del camí de Santiago de Galícia i, de fet, va ser una peregrina qui va alertar a la policia de la situació en què es trobava la gossa.

Quan els policies van arribar fins al lloc dels fets, van veure l'animal, un pastor alemany, amb un cinturó que li estrenyia la panxa: estava embarassada i el seu amo l'estava fent avortar. Els agents mediambientals de la Xunta de Galicia i la Guàrdia Civil van veure que, a més del cinturó estava lligada amb una cadena, segons explica La Vanguardia.

Perros maltratados / Xunta de Galicia

Un home es podria enfrontar a una multa de fins a 30.000 euros per, presumptament, maltractar la seva gossa en un poble de Lugo / Xunta de Galicia

Els cadells supervivents seran adoptats

Immediatament, van portar la gossa al veterinari per practicar-li una cesària i, de tots els cadells que van néixer, vuit estaven morts. La veu ha corregut als municipis de la zona i els supervivents seran adoptats, ja que moltes persones els han volgut donar una oportunitat després de conèixer la seva història. La mare també serà donada en adopció quan acabi tot el procés judicial.

"Si ningú hagués avisat i s'hagués prolongat la gestació, el cinturó li hauria provocat la mort a ella i als seus cadells"

"Si ningú hagués avisat i s'hagués prolongat la gestació, el cinturó li hauria provocat la mort a ella i als seus cadells", explica Rebeca Corral, la veterinària que va atendre l'animal i que assegura que mai s'ha trobat amb res semblant.

Multa de fins a 30.000 euros per maltractament animal

L'home ha estat denunciat per un presumpte cas de maltractament animal, motiu pel qual es podria enfrontar a una multa de fins a 30.000 euros. El cas es troba en mans dels jutjats de Becerrá, que determinarà si processa penalment o no el propietari de la gossa.

Perra maltratada / Xunta de Galicia

Nou cas de maltractament animal a Triacastela (Lugo): el propietari de la gossa haurà de pagar una multa de fins a 30.000 euros

La investigació per maltractament animal continua oberta

En cas que no, les autoritats gallegues posaran una multa al presumpte autor dels fets, que serien o greus o molt greus, explica La Vanguardia. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets. De moment, no han transcendit la identitat del propietari de la gossa i la notícia ha causat gran indignació als col·lectius animalistes.