El Ministeri d'Igualtat ha confirmat que la dona de 46 anys assassinada aquest dilluns a la localitat madrilenya de Torrejón de Ardoz és la quarta víctima de violència de gènere del 2021.

Apunyalada per la seva exparella a Torrejón de Ardoz

L'assassinat es va produir aquest dilluns cap a les deu del matí, quan un home de 48 anys va clavar set punyalades a la seva exparella, de qui estava separat i amb qui tenia dos fills, en el seu lloc de feina.

La víctima era conserge en l'edifici del número 86 de l'Avinguda Constitució de Torrejón de Ardoz, i després de l'agressió, l'assassí la va deixar al replà, dessagnant-se.

Els sanitaris del servei d'emergències Summa-12 només van poder certificar la mort de la dona, que s'havia dessagnat a causa de les punyalades i no tenia possibilitat de reanimació.

Quarta víctima de violència masclista del 2021

La víctima i el seu presumpte assassí estaven empadronats a Torrejón de Ardoz, en domicilis diferents però propers.

Tenien dos fills en comú, de 21 i 17 anys. El menor serà ara considerat orfe.

El Ministeri d'Igualtat, liderat per Irene Montero, ha assenyalat aquest dimecres que no hi havia denúncies prèvies per part de la dona contra el seu presumpte agressor.

Apuñala a su exmujer en Torrejón de Ardoz / Europa Press

Igualtat confirma que la dona assassinada aquesta setmana a punyalades per la seva exparella a Madrid és la quarta víctima de violència masclista de l'any 2021 / Wikimedia Commons

Amb aquest succés, ja són quatre les dones assassinades en 2021, després dels crims a Majadahonda, a Sestao, on un home va matar la seva dona amb una destral; i al barri madrileny de Vallecas, quan un home va matar la dona de 82 anys.

Aquestes quatre víctimes se sumen a les 1.078 que es comptabilitzaven des del 2003. Pel que fa a menors orfes, són 305 des de 2013.

Serveis d'atenció a les víctimes

Tant Montero com la delegada de Govern contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, han expressat la seva més absoluta condemna i rebuig a aquest assassinat masclista i han traslladat tot el seu suport a familiars i amistats de la víctima.

Totes dues han demanat tots els esforços des de les institucions, administracions i el conjunt de la societat per arribar a temps i evitar més morts.

violencia de género

El Ministeri d'Igualtat recorda els serveis i recursos que les víctimes de violència de gènere poden fer servir en cas de patir situacions de masclisme a casa / 016

El Ministeri d'Igualtat, a través de la Delegació de Govern contra la Violència de Gènere, ha recordat que el telèfon 016 i les consultes en línia a través de l'email 016-online@igualdad.gob.es funcionen amb normalitat les 24 hores, cada dia de la setmana.

Assessorament 24 hores i aplicació d'alerta

A través d'aquest servei, explica, es pot demanar assessorament sobre els recursos disponibles i els drets de les víctimes de violència de gènere, així com assessorament jurídic de 08.00 a 22.00 hores els set dies de la setmana, amb atenció en 52 idiomes i un servei adaptat a possibles situacions de discapacitat.

Violència masclista / Arxiu

Es pot trucar als serveis d'emergències en qualsevol situació d'amenaça per violència de gènere / Arxiu 

D'altra banda, també apunta que en una situació d'emergència es pot trucar al 112 o als telèfons d'emergències de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062).

En cas que no sigui possible realitzar una trucada i davant d'una situació de perill, es pot utilitzar l'aplicació ALERTCOPS, des de la qual s'envia un senyal d'alerta a la policia amb geolocalització.

Aquests mitjans d'assistència poden ser activats per la víctima i també per qualsevol persona que conegui o sospiti d'un cas de violència de gènere, recorda.