Els Mossos d'Esquadra, amb agents de l'ARRO, van assaltar el passat divendres a la matinada un tren estacionat a l'Estació de França de Barcelona per arrestar una persona presumptament armada. L'avís, segons ha pogut saber ElCaso.cat, el van donar vigilants de seguretat de Renfe quan feien una ronda per un tren que estava estacionat en aquesta estació del centre de Barcelona.

Eren al voltant de la una de la matinada quan els vigilants de seguretat van detectar l'home que dormia en un dels seients i que tenia visible una pistola que semblava real.

 

 

 

Moment de l'entrada de l'ARRO al tren de l'Estació de França, a Barcelona

Els encarregats de la seguretat de l'estació van activar els Mossos d'Esquadra, que després de la trucada al 112, van enviar dos equips de l'ARRO que després d'equipar-se amb material balístic van assaltar el tren i van neutralitzar l'home. No va ser massa complicat, asseguren fonts d'aquesta unitat de la policia catalana.

Va ser complicat treure l'home del tren pel seu estat etílic

L'home estava dormint i no va oposar resistència. Va ser més complicat moure'l per culpa de l'elevat estat etílic que portava a sobre. Els agents el van escorcollar i van comprovar també que l'arma curta que portava, semblant a una 9 mm. era simulada, de les que es fan servir per paintball. L'home, sense llar, va explicar que la tenia per evitar "que la gent el molestés mentre dormia", segons consta a les diligències policials.

Pistola ARRO

Imatge de l'home amb la pistola, detectada pels vigilants de seguretat / ElCaso.cat

L'home va ser denunciat i no va arribar a ser detingut. L'home sí que va ser derivat al CUESB, l'oficina d'atenció d'emergències socials de l'Ajuntament de Barcelona, i després també va ser derivat a un centre mèdic, on va ser atès per valorar la seva situació.

Finalment, tot i l'espectacularitat de les imatges, que recorden una pel·lícula d'acció i dels pitjors moments de l'agost de 2017, tot va quedar en un ensurt.

Més assalts a trens a Barcelona

No és el primer cop que els Mossos d'Esquadra, amb agents de l'ARRO, han d'assaltar trens a l'àrea metropolitana de Barcelona, després de rebre informació sobre possibles persones armades. Per sort, sempre ha quedat en ensurts. Fa poques setmanes va passar a Arenys de Mar, amb dues persones que van dir que anaven armades, i també a Cornellà, on un avís al 112 va avisar d'un home amb una pistola.