Alerta dels Mossos d'Esquadra. Els darrers mesos la policia de Catalunya han rebut més de 90 denúncies de diverses persones que han patit algun tipus d'amenaça telefònica després de consultar anuncis de portals que ofereixen serveis sexuals

Segons detalla la policia, que ha enviat una alerta pública per alertar a possible noves víctimes, les persones, després d'haver mantingut contacte telefònic amb els i les suposades prostitutes que ofereixen els seus serveis en webs especialitzats en aquesta temàtica, comencen a rebre un seguit de trucades i missatges d'una persona que es fa passar pel proxeneta que, amb amenaces i violència verbal, els reclama el pagament d'una compensació econòmica per haver molestat o haver fet perdre el temps a les seves treballadores i després no haver contractat el seu servei.

Sempre el mateix modus operandi

En tots els fets investigats el patró delictiu es repeteix, segons els investigadors: els autors insereixen anuncis falsos a les pàgines web de contactes sexuals i esperen que els potencials clients hi contactin i aquí arrenca el seu modus operandi habitual.

Davant la impossibilitat de prestar el servei, inicien un assetjament constant a les víctimes, amb amenaces verbals de mort i l'enviament de missatges amb vídeos i imatges amenaçadores, als quals normalment s'exhibeixen armes de foc.

Els policies han pogut comprovar que aquests vídeos i imatges els han obtingut els extorsionadors d'internet i que en cap cas són armes que tinguin aquests estafadors. Es baixen els vídeos d'internet per fer veure que tenen armes i capacitat de fer mal, però res més lluny de la realitat. Es tracta de delinqüents, segons ha pogut saber els Mossos fins al moment, no violents i que només tenen capacitat d'amenaçar.

Por als clients de prostitutes

Amb aquestes comunicacions els extorsionadors volen crear un clima d'intimidació a les persones que han iniciat conversa amb les treballadores sexuals i demanen, a canvi, per deixar d'estar amenaçats, un pagament de diners. Els estafadors demanen una quantitat de diners assumible per tal de fer factible el pagament de l'extorsió. També demanen una quantitat de diners prou assumible per a poder-ho cobrar en poc temps. Demanen que els diners siguin ingressats en comptes corrents que faciliten els estafadors.

Mossos d'Esquadra - CGI

Els Mossos d'Esquadra han rebut més de 90 denúncies les darreres setmanes / ElCaso.cat

L'amenaça no és real, però cal denunciar-ho

Els Mossos recomanen que davant la recepció d'aquest tipus de trucades o missatges no els responguin i que no s'alarmin, ja que l'amenaça no s'ha de considerar com a real. Es recomana bloquejar el telèfon des del qual es reben les amenaces, no pagar els diners que demanaven, i adreçar-se a la comissaria de Mossos més propera, amb tota la informació de referència, per interposar la corresponen denúncia.

Aquest tipus d’amenaces no són noves. Diverses persones ha n’han estat víctimes els darrers anys, amb la proliferació d’aplicacions de cites i de contactes sexuals. Ara, però, segons detallen els Mossos d’Esquadra, s’ha notat un increment de les denúncies.