Les autoritats han informat de la mort d'almenys 16 persones per enverinament a Kaunas, Lituània. Totes les víctimes havien begut el mateix alcohol casolà, segons va informar la Fiscalia Regional a mitjans locals.

Una dona detinguda

Els morts tenien entre 30 i 60 anys d'ambdós sexes i van ser trobades mortes o en estat molt greu en una mateixa zona de la ciutat de Kaunas. Alguns dels morts van ser abans traslladats a l'hospital.

El fiscal Aukse Lipkeviciene de Kaunas ha informat aquesta setmana de la investigació sobre l'incident ocorregut el mes passat.

didalets alcohol dylan de jonge

Alcohol / Arxiu

La investigació està oberta i la policia lituana ja ha detingut una dona sospitosa d'estar vinculada amb la mort d'aquestes 16 persones. Se la investiga per un delicte de possible homicidi per negligència.

Coincideix que la dona investigada ja va ser arrestada i condemnada en el passat per tràfic il·lícit de begudes alcohòliques domèstiques i alcohol metílic.

Durant el registre del domicili de la detinguda els agents van trobar alguns recipients amb un líquid d'origen desconegut, que ha estat confiscat i s'està analitzat.

Un judoka campió olímpic, detingut per triple assassinat

Va tocar el cel esportiu el 2004 en els Jocs Olímpics d'Atenes. Ara s'enfronta a càrrecs d'assassinat. El primer campió olímpic de Geòrgia com a país independent, el judoka Zurab Zviadauri, ha estat detingut com a sospitós d'assassinat múltiple, segons ha informat aquest dimarts el Ministeri de l'Interior.

Zurab Zviadauri / Getty Images

Zurab Zviadauri / Getty Images

Zviadauri, de 40 anys, i un altre individu que no va ser identificat, van ser detinguts com a presumptes autors dels trets que aquest dilluns van acabar amb la vida de tres persones a la localitat de Tsinandali, a uns 95 quilòmetres a l'est de Tbilissi. El tiroteig es va originar per una disputa domèstica.

Als seus 40 anys Zurab Zviadauri és una de les cares més reconegudes de l'esport a Geòrgia. Zviadauri va guanyar l'or olímpic als Jocs d'Atenes del 2004 en la categoria de -90 quilos. Després de penjar el quimono va ser escollit diputat del Parlament (2012-2016) per la llista de Somni Georgià, el partit governamental.