Tot sembla indicar que la fugida del militar Jurgen Conings ha acabat. Aquest diumenge la policia ha trobat un cadàver en un bosc de Dilsen-Stokkem, a Limburgo, i totes les informacions facilitades fins ara apunten que és el cadàver d'aquest militar d'ultradreta que estava en cerca i captura.

Les investigacions en marxa, sota la batuta de la Fiscalia Federal, hauran de confirmar com ha mort Conings tot i que tot fa pensar que es tracta d'un suïcidi. Jurgen Conings era l'enemic públic número 1 de Bèlgica i fins i tot l'havien batejat com el 'rambo' belga després d'amenaçar a un dels experts en coronavirus del país, Mar Van Ranst, i a tot el govern federal.

Militar d'ultradreta de 46 anys

El militar tenia 46 anys i estava desaparegut des del 17 de maig. Efectius de l'exèrcit, amb l'ajuda de mitjans aeris, han pentinat durant un mes la zona on va ser vist per darrer cop, la mateixa on ha aparegut el cadàver, per intentar localitzar-lo. Va ser l'alcalde d'una població propera qui, passejant amb bicicleta, es va trobar el cadàver.

El dia abans de desaparèixer la policia va trobar el cotxe de Jurgen Conings amb diverses armes i també un artefacte explosiu. La família d'aquest home, de tendència ultradretana, asseguren que el militar havia deixat diverses cartes acomiadant-se i també amb amenaces contra el viròleg Mar Van Ranst i diversos membres del govern de Bèlgica.

Special Forces Belgium

Imatge d'agents de les forces especials belgues que participen en la recerca del militar escapolit / EFE

L'autòpsia haurà de confirmar si era ell

Les cartes i les diverses investigacions fetes per la policia semblen confirmar que l'home tenia intenció de suïcidar-se després de fer algun tipus d'atac, que no va poder portar a terme. Les proves forenses ordenades per la Fiscalia Federal hauran d'aclarir si es tracta realment Conings i com va morir.