L’edició d’enguany del Ral·li Villa de Tineo, a Astúries, ha acabat de la pitjor manera possible. Dos dels participants han perdut la vida en estampar-se contra un arbre en un tram molt ràpid, i la principal hipòtesi dels investigadors és que el conductor va perdre el control del vehicle i es va accidentar en sortir-se de la carretera. Les víctimes són el pilot Julio César Castrillo i el seu copilot, Francisco Javier Álvarez, tots dos amb molts anys d’experiència al món de la competició automobilística.

El cotxe ha quedat completament destrossat

L'accident va ocórrer entorn de dos quarts de cinc de la tarda d'aquest dissabte 15 d'abril, a l'antepenúltim tram de la carrera. En circumstàncies que encara s'estan investigant, el cotxe amb el qual competien, un Citroën DS3 N5, va sortir-se de la carretera en una de les zones més ràpides del circuit, i va entrar en una zona boscosa de la vora de la carretera. Desgraciadament, el pilot no va poder sortejar la densa vegetació, i van estavellar-se contra un dels arbres. A conseqüència del xoc, el vehicle va quedar completament destrossat, i els dos homes van perdre la vida gairebé a l'instant.

Els efectius dels serveis d’emergències van excarcerar les dues víctimes i els sanitaris van fer tot el possible per a reanimar-los, sense èxit; Julio César Castrillo i Francisco Javier Álvarez van ser pronunciats morts a l’escena del sinistre. Des de l’organització del ral·li van suspendre immediatament la competició, que encara havia de completar dos trams per a finalitzar aquesta edició.

Competidors amb molta experiència 

Tots dos homes, naturals d'Oviedo, tenien una àmplia experiència com a pilot i copilot de ral·lis. Francisco Javier Álvarez va formar part de l'equip de Peugeot al campionat d'Espanya. Per la seva part, Julio César Carrillo va prendre's un parell d'anys de descans de les carreres, i havia tornat al món de la competició participant en el ral·li de Tineo.