Gavin Short, Nicolás Nairy i Drake Brooks han perdut la vida en un brutal accident de trànsit provocat per les males condicions climatològiques en un viatge d'investigació que els tres van fer a Norman, un petit poble de l'estat d'Arkansas, una zona mundialment coneguda pels seus tornados.

Tots ells, d'entre 19 i 22 anys, eren estudiants de Meteorologia a la Universitat d'Oklahoma. Van viatjar fins aquesta zona per observar una tempesta en una activitat que als Estats Units es coneix com 'caçar' un tornado, que consisteix a apropar-se el màxim possible, encara que pugui resultar realment perillós per les males condicions climatològiques que implica la presència d'aquest fenomen.

L'accident va passar al voltant de les 23:20, hora local. Nicolás Nair conduïa un Volkswagen Tiguan de 2017 quan va perdre el control del vehicle pels forts vents i l'acumulació d'aigua a la carretera. Les condicions del terra i l'alta velocitat a la qual circulaven van provocar l'efecte conegut com a aquaplàning, van perdre el control sortint de l'autopista i tornant a entrar. Malgrat això, van xocar amb un camió que també circulava per aquesta zona.

El cop va ser extremadament brutal i les autoritats locals van tardar prop de cinc hores i mitja a treure els cossos de dins del vehicle. Tots els implicats en l'accident van morir en l'acte, menys el conductor del camió amb què van xocar, que va ser traslladat fins a l'hospital i va ser donat d'alta després de fer-li diverses proves.

Tenien passió per la seva feina

Les tres víctimes eren persones apassionades i sentien que havien d'ajudar els altres amb els seus coneixements en meteorologia. Havien anat fins a Norman per observar la tempesta que estava causant greus desperfectes als edificis de la zona.

Les víctimes de l'accident Twitter
Les víctimes de l'accident / Twitter

Leigh O'Neil, un company de classe de les víctimes, va parlar amb diversos mitjans locals, lamentant l'ocorregut: "Eren les persones més amables i intel·ligents que he conegut". Va agregar que tenien passió per la carrera que havien triat: "Farien qualsevol cosa per ajudar els altres, fins i tot anteposaven qualsevol cosa al seu propi benestar", va dir.

La idea de començar a investigar les conseqüències i causes dels tornados va sorgir després que els joves veiessin les imatges d'Andover a Massachusetts, en les quals un terrible tornado va causar danys a més de 1.000 edificis i diverses persones van resultar ferides.

Les declaracions d'amics i familiars

Evan Short, germà petit d'una de les víctimes, va escriure un missatge a les seves xarxes socials en el qual es va acomiadar de Gavin: "Vas viure més i millor durant aquest any i mig en OU (Universitat d'Oklahoma) que en els teus primers 18 anys de vida. Puc trobar consol en la idea que ara pots viure entre els núvols que tant estimaves".

La Facultat de Ciències Atmosfèriques i Geogràfiques va emetre un comunicat en el qual van lamentar profundament la mort dels seus tres estudiants: "La nostra comunitat en Ciències Atmosfèriques i Geogràfiques està molt unida, i la nostra Escola de Meteorologia és, en gran manera, una família. Ara, més que mai, ens hem d'unir amb amabilitat i suport sincer per a tothom. Uneixi's a nosaltres per oferir oracions pels més afectats i brindar-los privacitat".