Confirmen la mort dels dos treballadors atrapats després de l'ensorrament de Fuencarral, a Madrid. Els serveis d'emergències han informat aquest dimarts a la tarda, hores després de l'accident, concretament cap a dos quarts de vuit, que han trobat els cadàvers dels dos homes. Els morts portaven mesos treballant en la rehabilitació de l'edifici a les confluències dels carrers Lezama i Llodio, darrere d'Herrera Oria, quan s'ha produït el sinistre sobre un quart de dotze d'aquest matí.

Els dos treballadors han quedat atrapats sota la runa, mentre els Bombers de Madrid continuaven treballant per accedir al lloc on podrien trobar-se des de poc després de les onze del matí. D'altra banda, els facultatius sanitaris del Samur-Protección Civil han traslladat a un ferit amb una fractura a la cama i múltiples contusions fins a un hospital proper, tot i que no es tem per la seva vida. Poc després de les tres de la tarda, segons ha informat Emergencias Madrid, alertaven que esperaven una grua de més tonatge i les "feines poden durar hores". Predicció que s'ha fet realitat fins que han pogut rescatar els dos homes sense vida.

Els Bombers de Madrid treballant en l'edifici donse s'ha esfondrat el forjat / Diego Radamés, Europa Press
Els Bombers de Madrid treballant en l'edifici on s'ha esfondrat el forjat / Diego Radamés, Europa Press

Molt complicat accedir a l'interior i pronòstic de les autoritats

Els Bombers de Madrid, durant les primeres hores de l'operació de rescat, han alertat que era molt complicat accedir fins a l'interior de la construcció, perquè a més hi havia "alguna llosa i diverses bigues" que també amenaçaven d'ensorrar-se. Les tasques s'han prolongat durant hores ja que s'ha necessitat apuntalar l'edifici i consolidar-lo. Més de quaranta efectius han treballat a la zona, utilitzant una de les grues de l'obra que ha permès aixecar més pes. La Policia Municipal de Madrid ha operat amb els seus drons per facilitar als bombers les imatges de l'interior, mentre el Samur-Protecció Civil ha instal·lat un hospital de campanya i ha comptat amb la col·laboració dels sanitaris del Summa.

 

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha assenyalat poc després de l'ensorrament d'aquest matí que "tot apunta" que els dos homes, de 34 anys i origen colombià i de 52 anys i nacionalitat nigeriana, respectivament, haurien mort. Cosa que ha confirmat aquesta tarda a les 19.30 hores Emergencias Madrid. "Ha caigut una llosa de formigó, un forjat de formigó d'unes vuit tones de pes i sembla ser que ha atrapat a dues persones", ha recalcat el primer edil madrileny, qui ha assegurat que no hi ha ningú més a l'edifici perquè, segons el recompte del cap d'obra, únicament faltaven aquests dos homes. L'ajuntament, d'altra banda, està comprovant si les llicències i el procediment administratiu per a l'execució d'aquesta obra que anava a canviar l'ús a residencial per a la construcció de 140 habitatges són en regla.

Un grup de bombers mou un dels cossos sense vida dels treballadors / Fernando Villar, EFE
Un grup de bombers mou un dels cossos sense vida dels treballadors / Fernando Villar, EFE
Un grup de bombers mou un dels cossos sense vida dels treballadors / Fernando Villar, EFE
Un grup de bombers mou un dels cossos sense vida dels treballadors / Fernando Villar, EFE