El sergent de l'Exèrcit de Terra Rafael Gallart Martínez, de 34 anys, ha mort aquest dijous en un salt paracaigudista a l'aigua davant les costes de Cartagena (Múrcia) durant el curs d'Operacions Especials.

Va ser trobat inconscient

Segons han informat fonts de l'Exèrcit de Terra, el sergent, natural d'Hellín (Albacete), era alumne del 65 Curs d'Operacions Especials i estava participant en un salt a l'aigua juntament amb seus companys de curs.

Per circumstàncies que es desconeixen, el personal de seguretat encarregat de recuperar els saltadors se l'han trobat inconscient, de cap per avall. Se li han practicat tècniques de reanimació i ha estat evacuat a l'hospital, on ha mort.

El mort havia ingressat com a soldat en l'Exèrcit el 2008 i ascendit a sergent el juliol de 2020 després d'ingressar en l'Acadèmia General Bàsica de Sotsoficials.

Estava destinat en el Terç 'Alejandro Farnesio' 4t de La Legión en la Ronda i havia participat en missions a l'Afganistan, República Centre Africana i el Senegal. L'Exèrcit de Terra ha transmès les seves condolences i unit al dolor dels seus familiars i companys d'unitat "en aquests tràgics moments".

Mor una de militar de 33 anys durant unes maniobres a Alacant

Una de militar de 33 anys va morir fa uns dies a Alacant com a conseqüència d'un accident durant un exercici pràctic en Santa Pola, segons ha informat l'Exèrcit de Terra a través de les xarxes socials.

Débora Grau / Ministeri de Defensa

Débora Grau / Ministeri de Defensa

La morta era la sergent d'artilleria Débora Grau, natural de Badajoz, Extremadura, que va tenir un accident en enganxar l'obús d'artilleria al camió tractor. Va ser immediatament traslladada a l'Hospital General d'Alacant, on va morir al voltant de les 20.30 hores.