Fatal accident aquest divendres a Castelló d’Empúries (Alt Empordà). Aquest migdia un home que estava fent un salt en paracaigudes ha patit un problema tècnic i ha mort en caure sense protecció. L’avís és del voltant de la una del migdia i, segons sembla indicar, l’home havia fet el salt sol a la zona, després d’haver-se enlairat, en una avioneta, des de l’Aeròdrom d’Empuriabrava. La víctima era un home de nacionalitat francesa expert en la modalitat de salt "wingsuit", i havia efectuat més de 400 salts al llarg de la seva vida. 

Segons les primeres informacions de la investigació, a les quals ha tingut accés ElCaso.cat, el primer paracaigudes no s’ha obert i el segon, el de seguretat, només s’ha obert parcialment, un fet que ha comportat una precipitació descontrolada de l’home, que ha acabat morint per l’impacte contra el terra.

Els Mossos d’Esquadra, amb agents de la Unitat d’Investigació (UI) de la comissaria de Roses han obert una investigació per aclarir què ha passat. Ara mateix, tot sembla indicar que es tracta d’un accident.

La víctima, un home francès que feia un entrenament rutinari de "wingsuit"

La víctima, que respon a les inicials de G.A., és un home de nacionalitat francesa de 43 anys, segons han explicat fonts de la policia catalana a aquest mitjà. En el moment de l'accident, l'home estava realitzant un salt d'entrenament rutinari de "wingsuit", una modalitat que consisteix a llançar-se des d'un avió equipat amb una vestimenta especial (coneguda entre els practicants d'aquest esport com a "vestit d'ales"); a l'entrenament participaven també dos homes més, que saltaven en paracaigudes. La víctima mortal era, de fet, un expert en la modalitat de "wingsuit": havia efectuat més de 400 salts al llarg de la seva vida. 

jonathan francis U1OdQbMi6ys unsplash
G.A., l'home francès de 43 anys que aquest matí ha mort mentre saltava en paracaigudes a Castelló d'Empúries, era en realitat un expert de la modalitat "wingsuit", havent fet més de 400 salts al llarg de la seva vida. L'home es trobava realitzant un salt d'entrenament d'aquesta modalitat quan, per causes que es desconeixen, però que s'estan investigant, ha patit el fatal accident que ha posat fi a la seva vida. / Jonathan Francis, Pixabay

El centre afirma que l'entrenament ha transcorregut amb normalitat

El centre Skydive Empuriabrava, on l'home accidentat duia a terme el seu entrenament, ha emès un comunicat en el qual afirma que la víctima ha iniciat "la maniobra d'obertura del seu paracaigudes principal a l'altura correcta"; no obstant això, en el comunicat també han fet constar que, si bé tot semblava procedir sense problemes, la distància no permetia observar les maniobres o procediments que l'home efectuava durant la caiguda. Com que no l'han localitzat durant el vol, el centre ha iniciat la cerca, i ha trucat als serveis d'emergències tement que hagués succeït una tragèdia

La comitiva judicial s’ha personat a la zona de l’accident per tal de confirmar la mort de l’home, que ha estat trobat molt desfigurat, pel greu impacte, i fer l’aixecament del cadàver. Els Mossos han obert una investigació, la qual servirà per confirmar que es tracta d'un accident.