El Xavi és un noi de 19 anys que va morir en un accident laboral a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) fa dues setmanes. La seva família ha decidit trencar el silenci i explicar detalladament com van passar els fets. Tot i que l'empresa explica que va ser un error humà, ells estan convençuts que no va ser així.

Accident laboral mortal a Cornellà

Els fets van passar el divendres 30 d'abril en una empresa de Cornellà de Llobregat. Xavi Cayuela Camilo, de 19 anys, va abandonar Roda de Berà (Tarragonès) per anar a viure a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), ja que havia trobat feina a Cornellà, un municipi veí de l'Hospitalet.

"Estava molt il·lusionat perquè estava guanyant un bon salari i podia ajudar la seva mare i el seu germà. Era un nen que l'únic que feia era treballar i no sortir de casa més que per anar a veure la seva mare, el seu germà i la seva nòvia quan podia", explica un familiar de la víctima al seu compte de Twitter.

Una màquina el va engolir

El divendres va anar a treballar i, segons explica aquest familiar, una màquina el va engolir i el va matar perquè, tal com explicava la mateixa víctima, el sistema de seguretat estava trencat. No obstant això, des de l'empresa expliquen que es podria tractar d'un error humà, fet que ha causat gran indignació als sindicats.

Explotació laboral a l'empresa on va morir

En aquest fil de Twitter ha aprofitat l'ocasió per explicar que a l'empresa on van morir, presumptament, obligaven els treballadors a fer jornades laborals de més de 12 hores, els feien conduir carretons tot i no tenir el carnet, les hores extres no estaven declarades a les nòmines, treballaven rodejats de rates i les màquines tenien els sistemes de seguretats espatllats.

"Pena màxima pels responsables d'aquest homicidi"

"Hi ha oberta una investigació de la Policia i tot està en mans dels jutjats. No volem diners, només volem que paguin amb la pena màxima pels responsables d'aquest homicidi i que la gent conegui què ha passat", conclou el familiar de la víctima, que també explica que l'empresa no s'ha posat en contacte amb ells ni per mostrar el condol ni per donar explicacions.