Dia tràgic el que s’ha viscut aquest dissabte a la localitat madrilenya de Pinto i que tardaran molt de temps en oblidar. Un nen de 12 anys ha mort després de jugar un partit de futbol al poliesportiu municipal Príncipe de Asturias. El menor ha patit un fort atac d’asma en acabar de jugar i ha començat a tenir greus problemes a l'hora de poder respirar fins que això li ha acabat costant la vida, segons ha informat Emergencias Comunidad de Madrid 112.

El nen ha patit un greu atac d’asma i ha acabat morint

Els fets han tingut lloc pocs minuts abans de dos quarts de dues de la tarda, quan el noi ha començat a patir un atac greu d’asma i, seguidament, ha tingut un broncoespasme. Les persones que hi havia al poliesportiu han alertat ràpidament el 112 i algun pare, mentre no arribaven els professionals sanitaris, ha auxiliat el nen practicant-li maniobres de reanimació cardiopulmonar amb el desfibril·lador que hi havia a la instal·lació esportiva.

Quan han arribat els efectius sanitaris del SUMMA 112 han continuat amb les tasques de reanimació durant més d’una hora, però malauradament no han pogut fer res per salvar-li la vida i han acabat decretant la mort del nen. El petit acabava de disputar un partit de lliga amb el seu equip, però en el moment de patir l’atac el matx ja havia acabat, segons han informat els cossos policials.

L’Ajuntament de Pinto suspèn totes les lligues socials del municipi

En un comunicat, l’Ajuntament de Pinto ha lamentat els fets i ha enviat el seu condol i solidaritat amb la família del nen de 12 anys, el seu equip i el Club Deportivas Pinto. A més, ha informat que el consistori ha decidit suspendre totes les lligues socials del municipi de futbol i bàsquet que s’havien de disputar aquest cap de setmana com a senyal de dol i respecte per la malaurada mort del petit.