Un fanàtic de les serps resident en el comtat de Charles, Maryland, als Estats Units, era trobat mort a començaments d'any a casa seva, on convivia amb més de 120 d'aquests rèptils, entre ells exemplars verinosos i fins i tot il·legals. Ha estat ara quan s'ha pogut determinar que, efectivament, havia mort per l'enverinament d'una de les seves mascotes, que tenia guardades en gàbies, hipòtesi que semblava òbvia. Així va passar tot.

Mor per la mossegada d'una de les seves 124 serps

La troballa del cos de David Riston, de 49 anys, va tenir lloc el 19 de gener a  casa seva a Pomfret, al comtat de Charles, Maryland. Va ser un veí de la víctima qui, després de no haver-lo vist un dia, es va apropar a la finestra de casa seva i el va veure tirat a terra, per la qual cosa va trucar al 911, pensant que havia caigut, segons informava la portaveu del comtat, Jennifer Harris. Tanmateix, els agents que s'hi van desplaçar van comprovar que no responia i van descobrir que hi havia 124 serps a la casa, inclòs un pitó birmà de més de quatre metres de llarg.

Davant del descobriment del centenar de rèptils, van entrar en acció els serveis de control d'animals, que van examinar la col·lecció de serps, sorprenent fins i tot el director del servei que, amb més de 30 anys d'experiència, assegurava que "mai no s'havia trobat res així". I és que a la col·lecció hi havia serps verinoses que són il·legals a Maryland, assenyalava Harris, segons News 4, compitons, serps de cascavell, cobres i mambes negres.

Una mort òbvia que s'havia descartat

Es van necessitar diversos experts per manipular i evacuar les serps, separant les verinoses de les que no ho són, ja que les primeres eren traslladades a Virgínia i les segones a Carolina del Nord per quedar a càrrec de cuidadors autoritzats. Malgrat com poden arribar a ser de letals, les serps pateixen molt amb el fred, per la qual cosa els cotxes que les van transportar van haver d'estar encesos durant mitja hora per traslladar-les de forma segura.

La portaveu del comtat també afegia que les serps semblaven haver estat ben cuidades, malgrat estar tancades en gàbies, una cosa que ella considera "horrible". L'alarma generalitzada davant de la possibilitat que un dels rèptils s'hagués escapat, la policia va assegurar que no presentaven cap risc, ja que, encara que s'escapessin, no podrien sobreviure al fred de gener a Maryland.

Tanmateix, malgrat la transcendència del cas, es va certificar la mort de Riston com a accidental, però es va treure importància a la hipòtesi que la hi hagués causat un dels seus rèptils, fins ara. Tres mesos després, les autoritats han confirmat finalment que va morir pel verí d'una serp després del dictamen de metge forense en cap, que ho comunicava aquest divendres, resolent el sorprenent cas.